Haos: Situație fără precedent în Marea Britanie

Situația din Marea Britanie este haotică, pe fondul pandemiei, potrivit Le Point. Sistemul de testare și monitorizare se află în dificultate, deoarece cererea depășește de patru ori capacitatea laboratoarelor.

90% dintre cei testați nu obțin rezultatele în decurs de 24 de ore. Guvernul a recunoscut că nu a anticipat o astfel de cerere. Lipsa materialelor de testare cauzează disfuncționalități grave în educație și sănătate și încetinește revenirea la locul de muncă. Autoritățile au fost obligate să acorde prioritate personalului spitalului, căminelor de bătrâni și școlilor.

Chiar și presa de dreapta este foarte critică față de acțiunile guvernamentale, considerate dezlânate. „La fel ca oile lipsite de cioban, alegătorii lui Boris Johnson sunt uimiți și triști din cauza manierie de guvernare. Strălucirea triumfului său electoral a dispărut în ultimele nouă luni”, notează Times.

Boris Johnson, doar o umbră de premier

În sondaje, laburiștii, care s-au recalibrat sub conducerea noului lider, moderatul Keir Starmer, sunt acum la egalitate cu conservatorii. Șeful guvernului pare copleșit de provocările care se acumulează, de pandemie, de Brexit și de rezultatele economice foarte slabe.

“Boris Johnson este doar o umbră a premierului care era. Exuberanța sa a dispărut”, subliniază unul dintre susținătorii săi, evocând lipsa lui de vitalitate în timpul sesiunii de întrebări din Camera Comunelor. Nume din propria tabără a lui Johnson evocă în mod deschis scenariul unei demisii din motive de sănătate, în lunile următoare, conform Le Point.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...