HBO Max a șters seriale românești de pe platformă

HBO Max a oprit producţia de conţinut original în Europa, inclusiv în România, și a eliminat deja de pe platforma de streaming o parte din conţinutul original lansat. Pe lângă România, sunt vizate de măsură ţările nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda), Europa Centrală, Ţările de Jos şi Turcia, potrivit unei confirmări oficiale obținută de la HBO de revista Variety.

Printre serialele românești șterse deja de pe HBO Max se numără Hackerville, Ruxx și emisiunea de talente de tip reality show One True Singer. În mod și mai bizar, de pe platformă a fost șters sezonul 3 al popularului serial Umbre, deși primele două încă sunt disponibile, potrivit Pagina de Media.

Decizia vine după crearea noului conglomerat media Warner Bros. Discovery, rezultat în urma fuziunii din luna aprilie a companiilor-mamă care dețin Discovery și HBO Max. Ca parte a strategiei sale pentru Europa noua companie are ca ţintă să reducă din costuri în jur de 3 miliarde de dolari în primii doi ani.

Strategia WBD este corelată cu tendinţa din piaţa de streaming care se află pe o pantă descendentă, în contextul în care Netflix a pierdut abonaţi pentru prima dată în mai bine de un deceniu iar acţiunile companiilor care oferă servicii de video-on-demand au înregistrat scăderi. Totuşi, o serie de programe deja aflate în producţie se pare că vor fi realizate, la fel ca altele care au primit undă verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...