Heliport medical, în valoare de 25 milioane lei, la Spitalul de Urgență din Galați

După 8 ani de la intrarea în serviciu a elicopterului pentru urgențe medicale din dotarea SMURD Galați, autoritățile județene reușesc, în sfârșit, să înceapă construirea unui heliport în Curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență, astfel încât pacienții să poată fi transferați direct la Unitatea de Primire Urgențe, fără să mai fie necesar transportul cu ambulanța de la actualul loc de aterizare, din curtea Poliției de Frontieră.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați a semnat, joi, cu Asocierea formată din firmele Rbx Electric Flash Led SRL Galați și Edlex Pro Consulting SRL Ploiești contractul pentru construirea heliportului. Valoarea contractului este de 25.007.000 de lei, banii fiind alocați de la bugetul CJ Galați.

Heliportul va fi dotat cu instalații care să permită aterizările și decolările pe timp de noapte, prin aceste facilități fiind extinsă capacitatea de intervenție. De asemenea, va fi conectat cu Unitatea de Primire Urgențe cu o pasarelă și două lifturi exterioare, astfel încât pacienții să fie transferați cât mai repede.

„Vom construi la Galați primul heliport medical din această regiune, dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aero-medicale să fie realizate 24 de ore din 24.

Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperișul parcării supraetajate din curtea Spitalului Județean de Urgență și va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgențe prin intermediul unei pasarele și a două lifturi exterioare, astfel încât pacienții să fie transferați cât mai repede la serviciul de urgență”, ne-a declarat președintele CJ Galați.

Elicopterul SMURD Galați asigură urgențele și în județele Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea, dar și în Republica Moldova

Elicopterul EC-135 din dotarea SMURD Galați a devenit operațional în iunie 2014 și asigură urgențele medicale în zona judeţelor Galaţi, Brăila, Buzău, Vrancea, zona apropiată Galaţiului din judeţul Tulcea, dar şi zona transfrontalieră din Republica Moldova. La nevoie poate interveni și în zona autostrăzii A2.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole