Henry Kissinger: SUA, foarte aproape de un război direct cu Rusia și China

“Ne aflăm în pragul războiului cu Rusia și China din cauza unor chestiuni pe care le-am creat parțial, fără să avem nicio idee despre cum se va termina sau la ce ar trebui să ducă”, a declarat fostul secretar de stat american Henry Kissinger pentru Wall Street Journal.

În ceea ce privește Ucraina, Kissinger a considerat că, în trecut, aceasta a fost cea mai potrivită pentru a acționa ca un tampon între Rusia și Occident, “asemănător Finlandei”.

Cu toate acestea, operațiunea militară a Rusiei în Ucraina i-a schimbat punctul de vedere, făcându-l să creadă că “într-un fel sau altul, formal sau nu, Ucraina trebuie să fie tratată, în urma acestei operațiuni, ca un membru al NATO”.

Fostul secretar de stat a susținut, de asemenea, că Rusia va păstra Crimeea și părți din Donbas ca urmare a unei înțelegeri plauzibile cu Kievul.

Henry Kissinger,  în vârstă de 99 de ani, tocmai și-a publicat cea de-a 19-a carte, “Leadership: Șase studii de strategie mondială”. Este o analiză a viziunii și a realizărilor istorice ale unui panteon aparte de lideri de după cel de-al Doilea Război Mondial: Konrad Adenauer, Charles DeGaulle, Richard Nixon, Anwar Sadat, Lee Kuan-Yew și Margaret Thatcher, potrivit wsj.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...