Situație complicată la Prefectura Galați. Curtea de Apel a anulat HG-ul prin care Câțu l-a destituit pe fostul prefect USR

Se prefigurează o situație extrem de complicată la Prefectura Galați, unde, la numai câteva zile după depunerea jurământului de către noul prefect PSD, Claudiu Gavril, numit de premierul Nicolae Ciucă, ar urma să revină în funcție și fostul prefect USR Gabriel Panaitescu, care a obținut în instanță anularea hotărârii de guvern prin care a fost destituit de premierul Florin Câțu în luna septembrie, după ieșirea USR de la guvernare.

Panaitescu a fost destituit prin HG nr 937, de pe data de 9 septembrie 2021, iar două luni mai târziu, pe 16 noiembrie, era înregistrată la Curtea de Apel Galați acțiunea sa în instanță împotriva Guvernului României, Secretariatului General al Guvernului și Ministerului de Interne, prin care cerea anularea hotărârii de guvern prin care a fost destituit.

După cinci termene de judecată la care a fost amânată luarea unei decizii, luni, instanța de contencios administrativ de la Curtea de Apel Galați s-a pronunțat în dosarul nr 4.846/121/2021 și a anulat HG nr. 937/09.09.2021, dispunând ca fostului prefect să îi fie plătite de către Guvernul României, SGG și Ministerul de Interne cheltuielile de judecată în valoare de 3.000 de lei.

„Instanța dispune suspendarea executării HG nr. 937/09.09.2021 publicată în Monitorul Oficial nr. 864/09.09.2021, până la soluţionarea litigiului în fond. Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată către reclamant în cuantum de 3.050 lei”, se spune în Decizia nr 5/17.01.2022, a Curții de Apel Galați.

Sentința nu este definitivă, Guvernul României putând face recurs. Dar dacă magistrații care vor judeca apelul vor menține decizia instanței de fond, fostul prefect USR ar trebui repus în funcție.

Gabriel Aurelian Panaitescu a mai fost prefect PNL al judeţului Galaţi în perioada mai 2008 – februarie 2009, iar în perioada 2012 – 2014 a fost subprefect PNL de Galați. El a mai fost prefect PNL de Galați și din octombrie 2016 până în decembrie 2017.

În condițiile în care la negocierile PNL-USR pentru formarea Guvernului Câțu mandatul de prefect de Galați a revenit USR iar această formațiune nu avea un lider pe măsura funcției, a recurs la serviciile fostului prefect PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...