Hidroelectrica a trecut sub controlul Ministerului de Interne

Publicat: 22 feb. 2024, 15:01, de Ion Teleanu, în ESENȚIAL , ? cititori
Hidroelectrica a trecut sub controlul Ministerului de Interne

Hidrolectrica are din această săptămână un nou șef al Corpului de control, în persoana unui personaj extrem de controversat, școlit la Ministerul Afacerilor interne și abonat la sinecuri publice bine remunerate.

Polițistul abonat la sinecuri publice

Karoly Borbely, președintele UDMR al Directoratului de la Hidroelectrica, impus de PSD, a numit în această săptămână un nou șef al Corpului de control. Este vorba de controversatul polițist Felix-Florin Braniște, absolvent de filologie și Drept la Academia de Poliție dar și cu un master în management politic la Institutul Social Democrat Ovidiu Șincai. 

Acesta a fost plimbat în ultimii zece ani pe funcție de consilier sau șef corp control prin mai multe ministere și instituții publice și totodată abonat la numeroase sinecuri publice. Și-a început „ucenicia” la Consiliul Județean Argeș, după care mult timp a fost pe la Ministerul Economiei, a trecut pe la Garda Națională de Mediu, Ministerul Transporturilor și Senat. 

În 2022, comisarul șef de poliție Felix Braniște a fost director adjunct la ministerul Transporturilor, șef serviciu la ministerul Antreprenoriatului și Turismului, a fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Naționale a Apelor Minerale și la SN Băița SA, precum și administrator special al Vinalcool SA. Anul trecut, el fost numit de premierul Marcel Ciolacu ca membru în Consiliului de Supraveghere al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Felix Braniștepartenerul nepoatei fostului șef al SRI, Radu Timofte

Felix Braniște este partenerul Ioanei Timofte, nepoata fostului șef al SRI, Radu Timofte. Ioana, fosta directoare a Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune (CNCIR) din subordinea Ministerului Energiei, a fost arestată la domiciliu, la propunerea DIICOT, în dosarul achizițiilor fictive ale instituției.

Ea susține că a împrumutat anul trecut de la Felix Florin Braniște 160.000 de euro, bani pe care trebuie să-i returneze până în 2032. Doar că noul membru al Consiliului de Supraveghere al ONJN, numit prin decizie a lui Marcel Ciolacu, susține că a împrumutat-o pe Ioana Timofte doar cu 67.500 de euro, lucru care apare în declarația de avere a acestuia. 

De altfel, presa locală ieșeană a scris că Ioana Timofte și Felix Braniște au fost nașii de cununie ai controversatului Alexandru Cumpănușu, abonat la multe contracte cu statul, inclusiv cu Ministerul Economiei.

Așadar, din această săptămână, controlul de la Hidroelectrica este sub comanda comisarului șef de poliție Felix Braniște, adică a Ministerului Afacerilor Interne. Să vezi de acum înainte ce siguranță va fi la barajele din România, că deh… doar veghează un polițist!