Holde Agri Invest mai cumpără o fermă în Călărași. Care sunt planurile de extindere

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, continuă programul de achiziții de noi ferme, planurile de extindere vizând atingerea unei suprafețe de 13.000 hectare de teren agricol. Ultima intrată în grup este o exploatație din județul Călărași, care administrează 230 de hectare de teren, operate integral în regim de arendă.

Ferma este situată în apropiere de nucleul Frumușani, care în urma acestei tranzacții ajunge la o suprafață de 3.620 hectare de teren. Holde deține, în acest moment, trei nuclee, Roșiori, Frumușani și Videle care se întind pe o suprafață totală de 9.500 de hectare.

Valoarea tranzacției din Călărași se ridică la 2 milioane de lei. În preț sunt incluse culturile pentru anul curent – grâu, floarea-soarelui, porumb, iar producția obținută, cât și subvențiile APIA aferente pentru anul acesta vor fi încasate de către Holde.

„Extinderea suprafețelor de teren reprezintă un obiectiv principal în strategia de dezvoltare a Holde. Astfel, pe lângă tranzacția recent încheiată, în această perioadă suntem angrenați într-o serie de discuții și negocieri privind achiziționarea a încă trei ferme, ce au o suprafață totală de peste 3.000 de hectare. Dacă toate procedurile de achiziție se vor încheia cu succes, vom ajunge să exploatăm o suprafață totală de 13.000 de hectare”, a declarat Liviu Zăgan, director general Holde Agri Invest.

Detaliile care fac diferența

Reprezentantul Holde Agri Invest afirmă că detaliile cele mai importante de care se ține seama la achiziționarea unei suprafețe de teren sunt legate de suprafața totală cultivată și gradul de compactare a solului.

Pe lângă achiziționarea de noi ferme, în această perioadă, compania românească continuă investițiile în modernizarea fermelor existente în portofoliu prin înnoirea parcului de utilaje, construirea de silozuri și investiții în sisteme de irigații.

“Extinderea suprafețelor de teren și modernizarea fermelor existente sunt activități complementare în cadrul Holde, deoarece în lipsa unor învestiții în tehnologie, calitatea unui teren se poate deteriora rapid,” a precizat Liviu Zăgan.

În ceea ce privește investițiile de modernizare a fermelor, la mijlocul lunii septembrie, Holde a pus în funcțiune primul proiect de irigații, care acoperă o suprafață de 125 de hectare în zona fermei Frumușani și este alimentat din râul Dâmbovița. Valoarea investiției a fost de aproximativ 1,7 milioane de lei și va contribui la creșterea productivității culturilor de porumb și soia.

Firmă românească

Holde Agri Invest este o companie inițiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. Înființată în 2018, compania exploatează aproximativ 10.000 de hectare de teren, organizate în trei nuclee – ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman), Frumușani (județul Călărași) și Videle (județul Teleorman).

Începând din octombrie 2020, Holde Agri Invest este o companie publică cotată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, iar din luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB, având a doua cea mai mare pondere, respectiv 12,17%.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole