Holde Agri Invest trece de 13.000 ha, după preluarea unei noi ferme în Dâmbovița

Publicat: 22 mart. 2023, 15:59, de Viorela Pitulice, în ESENȚIAL , ? cititori
Holde Agri Invest trece de 13.000 ha, după preluarea unei noi ferme în Dâmbovița

Holde Agri Invest, unul dintre cei activi jucători pe piața terenurilor agricole din România în ultimii ani, a achiziționat o fermă de 980 ha în judeţul Dâmboviţa, depășind borna de 13.000 ha în cinci ani de activitate. Până la finele anului, compania vrea să ajungă la 15.000 ha.

Valoarea tranzacţiei se ridică la 2 milioane de euro, din care Holde a plătit circa 1,2 milioane de euro din surse proprii, urmând ca restul să fie achitat până la finalul anului în mai multe tranşe. Terenurile fermei sunt operate în regim de arendă, iar valoarea tranzacţiei include atât baza agricolă proprie, precum şi parcul de utilaje care vor fi integrate în nucleul Conţeşti, se arată într-un comunicat al Holde Agri Invest.

„Strategia noastră de creştere a suprafeţei agricole exploatate continuă şi în acest an. Suntem încântaţi de noua achiziţie efectuată, având în vedere dimensiunea considerabilă a acesteia şi potenţialul agricol. Astfel, în cadrul fermei am însămânţat cu rapiţă 280 de hectare, iar restul de 700 de hectare urmează să fie însămânţate cu porumb. Prin integrarea noii ferme în nucleul Conţeşti, ajungem să exploatăm o suprafaţă totală de aproximativ 13.200 de hectare, o performanţă remarcabilă, având în vedere că Holde a fost înfiinţată în urmă cu mai puţin de cinci ani. În această perioadă, compania a capitalizat valoare ajungând să deţină patru nuclee în trei judeţe importante pentru domeniul agriculturii din România. Totodată, în urma investiţiilor efectuate, fermele noastre deţin utilaje moderne, capacităţi de stocare extinse, precum şi sisteme de irigaţii avansate”, a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

Grupul vrea să ajungă în 2023 să exploateze 15.000 de hectare pentru a atinge  obiectivul de a se număra printre cei mai mari jucători din domeniul agriculturii din România

Investiții de 37,7 milioane lei, în 2022

În 2022, Holde Agri Invest a derulat investiţii în valoare totală de 37,7 milioane de lei, finanţate din surse proprii şi capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente şi lărgirea suprafeţelor exploatate, se mai arată în comunicat.

Investițiile au vizat achiziţionarea fermei Conţeşti din judeţul Dâmboviţa, cu o suprafaţă totală de 2.100 de hectare de teren şi care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după Roşiori, Videle şi Frumuşani, precum şi achiziţionarea de utilaje de ultimă generaţie, extinderea sistemului de irigaţii la ferma Frumuşani, de la 125 la 275 de hectare şi mărirea capacităţii de depozitare de la Călineşti, de la 10.000 la 15.000 de tone, se precizează în comunicat.

În prezent, Holde exploatează o suprafaţă totală agricolă de aproximativ 13.200 de hectare împărţită în patru nuclee – Roşiori, aproximativ 3.830 hectare, Frumuşani, circa 3.720 hectare, Videle, aproximativ 2.300 hectare şi Conţeşti, circa 3.350 hectare.

Acţiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.  La acest moment, compania are o capitalizare de piaţă de 138 milioane de lei.

Citeste si Director ADS, reținut de DNA. Ce mită a cerut pentru un teren de 650 ha în Giurgiu