Horia Alexandrescu a murit. Doliu în presa din Romania

Publicat: 20 sept. 2021, 09:53, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Horia Alexandrescu a murit. Doliu în presa din Romania

Horia Alexandrescu a decedat în această dimineață, la vârsta de 74 de ani. Anunțul trist a fost făcut de fiica sa, Anca Alexandrescu, pe Facebook.

Tata a plecat”, a scris aceasta, fără să dea alte detalii. „Nu cred… Dumnezeul să-l ierte! Gânduri bune, Anca!”, a scris, tot pe Facebook, Gabriela Szabo.

Horia Alexandrescu a lucrat circa 50 de ani în mass-media. A debutat ca jurnalist sportiv apoi, după Revoluție, a fondat numeroase publicații, precum Cronica Română. Horia Alexandrescu a fost și membru al Uniunii Scriitorilor din România și a publicat peste 15 volume. De asemenea, Horia Alexandrescu a fost moderator al mai multor emisiuni de televiziune și preşedinte al Fundaţiei Române pentru Jurnalism.

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”. 

A debutat în presă în anul 1971, la ziarul Sportul, iar apoi devine redactor al acestei publicaţii. Din anul 1977, scrie la Scânteia Tineretului, iar din 1989 activează la secţia sport a Tineretului Liber. După anul 1989, este secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. 

În anul 1990 a înfiinţat „Sport Star”.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care este şi director general. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent.

În 2004, a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică”, emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru”.