Horia Constantinescu: ”Paul Anghel este mentorul meu profesional”

Descinderea de ieri a procurorilor DNA la sediul central al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a generat o panică fără precedent, iar reacțiile controversatului președinte Horia Constantinescu sunt de-a dreptul incredibile.

”Hai să-l susținem pe Paul”

Președintele  ANPC Horia Constantinescu este acum într-o stare de fibrilație fără precedent, după cei ieri procurorii au scanat biroul directorului general Paul Anghel și a unui șef de serviciu. Inițial, Horia Constantinescu a evitat să facă precizări despre descinderile DNA, dar, ulterior, a făcut o postare pe rețelele sociale care lasă loc la o mulțime de speculații.

”HAI SĂ-L SUSȚINEM PE PAUL, colegii și ANPC!

Au NEVOIE de VOI, așa cum și VOI aveți NEVOIE de ei!

Am participat la revolutie! Aveam doar 16 ani! Trebuia o schimbare, dar nu credeam că se va ajunge aici!

Da, tot la ora 5 mă voi trezi să plec spre muncă, indiferent de câte ne lovesc!

Paul Anghel este prietenul, colegul și mentorul meu profesional și alături de ceilalți colegi am adus autoritatea pe poziția pe care trebuie să fie! Nu mă dezic de ei și nu o voi face, indiferent de unde ne va duce viața!”, se menționează în mesajul lui Horia Constantinescu.

”Nu încurajez și nu susțin corupția”

Dar, șeful ANPC susține că ”PREZUMȚIA DE NEVINOVĂȚIE a expirat? A ieșit din termen? A depășit data durabilității minimale?

Până când nu va bate ultima oară ciocanul de lemn al judecătorului, totul poate fi doar presupus!”. De asemenea, el a subliniat că ”Este același Paul cu care închideam magazinele cu probleme ale unor mari retaileri, iar atunci îl felicitați pentru fermitate și, de ce nu, curaj. Presa îi căuta pentru date, aceeași presă care, acum pare că i-a condamnat! ANICA POPA și ceilalți colegi sunt sufletul ANPC!”

Totodată, Horia Constantinescu a afirmat că ”NU CRED ÎN COINCIDENȚE!” pentru că ”În toate acțiunile mari sau mici, Paul mi-a și i-am fost alături!”. ”Un pic din efervescența mea, tăria și profesionalismul lui, au adus altă vizibilitate autorității. Am depus și noi multe sesizări și sigur acestea vor arăta la un moment dat care a fost și este direcția noastră! NU CU MÂNA ÎNTINSĂ! NU ÎNCURAJEZ ȘI NU SUSȚIN CORUPȚIA!”, a ținut să precizeze  Horia Constantinescu. Dar Horia Constantinescu poate să spună ce vrea că DNA va avea ultimul cuvânt!

Comunicatul DNA privind descinderea de la ANPC

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).

În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...