Huawei a înregistrat, în primul trimestru, venituri în creștere cu 16,5% comparativ cu anul trecut

Huawei a anunţat rezultatele obţinute în primul trimestru din 2021, acestea fiind conform estimărilor. În primul trimestru, Huawei a obţinut un venit de 152,2 miliarde CNY, o scădere de 16,5% faţă de anul trecut.

Compania a înregistrat o creştere constantă, în timp ce veniturile generate de produsele pentru consumatori au scăzut, în mare parte ca urmare a vânzării brandului de dispozitive inteligente Honor în noiembrie 2020.

Marja de profit net a Huawei a urcat cu 3,8 procente până la 11,1% faţă de anul trecut – creştere datorată eforturilor constante ale companiei de a îmbunătăţi calitatea operaţiunilor şi de a creşte eficienţa, dar şi datorită veniturilor de 600 de milioane de dolari din redevenţe pentru brevete.

„Pentru noi, 2021 va fi un alt an plin de provocări, dar este şi anul în care strategia noastră de dezvoltare pentru viitor va începe să prindă contur”, a afirmat Eric Xu, Huawei’s Rotating Chairman. „Le mulţumim clienţilor şi partenerilor pentru încrederea acordată. Indiferent de provocările cu care ne vom confrunta, vom rămâne puternici. Nu doar pentru a supravieţui, ci pentru a creşte într-un mod sustenabil. Ca întotdeauna, ne vom concentra pe nevoile clienţilor noştri şi vom oferi valoare practică partenerilor noştri.”

Huawei îşi concentrează toate eforturile pentru a folosi tehnologia 5G la capacitate maximă. Compania ajută operatorii din toată lumea să construiască reţele 5G, răspunzând nevoilor consumatorilor şi clienţilor industriali și sporind eficienţa furnizării de servicii. Huawei continuă să îşi extindă capacităţile de inginerie software şi să intensifice investiţiile în domeniu pentru a creşte treptat veniturile din aplicaţii software şi servicii.

„Ca întotdeauna, priorităţile noastre rămân inovarea tehnologică şi investiţiile importante în cercetare și dezvoltare, în timp ce lucrăm la identificarea unor soluţii pentru aprovizionare neîntreruptă, într-o piaţă cu restricţii”, a subliniat Xu. „Vom continua să inovăm şi să depăşim limitele tehnologiei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...