Huawei a participat la evenimentul București – Hub-ul Cyber al Uniunii Europene

În decembrie 2020, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că Bucureşti va găzdui Centrul Cyber al Uniunii Europene la Bucureşti, European Cybersecurity Competence Centre (CEEE).

Toate detaliile despre acest centru au fost dezbătute pe 29 ianuarie, într-o conferinţă online organizată de Digital Transformation Council la care va participa Huawei, reprezentată de Sergiu Zaharia, Cyber Security Officer.

Evenimentul numit BUCUREŞTI – HUB-UL CYBER AL UE, TOTUL DESPRE ECCC, CEL MAI DE SUCCES PROIECT ROMÂNESC IT&C DIN 2021, va dezbate subiecte precum investiţii din fonduri europene, investiţii atrase de către start-up-urile locale, huburi de inovare digitală şi conectivitate de top la viteze foarte ridicate.

Huawei, premiată în 2020 pentru Best CyberSecurity Ecosystem, premiu decernat în cadrul galei Digital Transformation, a alocat în acelaşi an, peste 1 miliard de dolari în cercetarea și dezvoltarea securității cibernetice a produselor şi 2% din personalul de cercetare și dezvoltare. Conform specialiștilor Huawei, toate provocările de securitate apărute odată cu noile tehnologii reprezintă un motiv puternic pentru o implicare intensă în asigurarea unui mediu digital sigur.

Din acest motiv, Huawei pune siguranța cibernetică pe primul loc. Pentru a crea un ecosistem sigur, există câteva etape necesare: integrarea securității în toate activitățile comerciale, creșterea gradului de conștientizare a tuturor angajaților pe subiectul securităţii, explorarea tehnologiilor de securitate de ultimă oră și utilizarea unei tehnologii mai avansate pentru a face față oricăror provocări actuale.

În ceea ce privește toate aceste aspecte, Huawei îşi pune la dispoziţie expertiza pentru a oferi securitate cibernetică în orice domeniu. Iar acum, că România a ajuns pe harta digitală a Securităţii cibernetice europene, avantajele industriei IT&C, dar şi a industriei comunitare prin extensie, se vor extinde către: investiţii financiare, cercetare dezvoltare de top global, relocarea sediilor regionale ale unor mari jucători internaţionali la Bucureşti și oportunităţi de angajare a noi specialişti în securitate cibernetică.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole