Huawei, China Mobile și partenerii din industrie lansează Cartea albă 5G-Advanced Technology Evolution

Huawei a publicat o carte albă intitulată 5G-Advanced Technology Evolution from a Network Perspective – Towards a New Era of Intelligent Connect X cu China Mobile și alți parteneri din industrie. Această lucrare este prima din industrie care se extinde asupra arhitecturii și direcției tehnice pentru 5G-Advanced, urmărind să ofere linii directoare care să promoveze tehnologiile 5G și să construiască o industrie 5G durabilă.

Unii dintre reprezentanții care au participat la ceremonia de lansare includ Duan Xiaodong (vicepreședinte al China Mobile Research Institute), Liu Hong (șef de tehnologie la Greater China, GSMA), Richard Liu (președinte Huawei Cloud Core Network Product Line) și Harri Holma (coleg și consilier șef al sistemelor radio, Nokia). Aceștia și-au împărtășit ideile în discursurile principale.

Deși crește rapid, 5G nu a ajuns încă la maturitate. Pentru a extrage o valoare socială și economică mai mare din 5G, 3GPP a anunțat oficial 5.5G ca a doua fază a 5G, numindu-l 5G-Advanced. De aici, partenerii din industrie au ajuns la un consens cu privire la dezvoltarea 5G-Advanced și au compus această carte albă pentru a clarifica cerințele și tehnologiile pentru evoluția sa de la 5G, accelerând astfel dezvoltarea sa pe rețele.

5G este esențial pentru îmbunătățirea experienței de service și pentru alimentarea transformării digitale și inteligente a industriilor. Pentru a pătrunde mai adânc în industrii, 5G necesită convergența DT, OT, IT și CT (DOICT). Iar rețeaua de bază, asemănătoare cu creierul rețelei E2E, joacă un rol esențial în evoluția rețelei 5G-Advanced. Prin urmare, trebuie să promovăm dezvoltarea arhitecturii și tehnologiilor de rețea de bază 5G în conformitate cu modelele noastre de afaceri, deoarece va ajuta operatorii să îmbunătățească rentabilitatea investiției și să ajute jucătorii din industrie să utilizeze mai bine rețelele 5G în timpul transformării digitale și inteligente.

Pentru a îmbunătăți capabilitățile rețelei și pentru a îndeplini cerințele de servicii care se diversifică mereu, 5G-Advanced va evolua atât arhitectura cât și tehnologia 5G.

Sub arhitectura de rețea 5G-Advanced apar sinergii cloud-rețea și computer-rețea. Totodată, Cloud Native poate fi utilizat pentru a consolida cloud-ul de telecomunicații bazat pe NFV și pentru a permite implementarea flexibilă a rețelelor 5G.

Rețeaua Edge poate combina rețele distribuite cu servicii Edge, iar rețeaua ca serviciu (network-as-a-service) va permite diverse soluții personalizate pentru industriile verticale.

  • Mai mult, tehnologiile 5G-Advanced au trei aspecte principale:
  • AI va duce capacitățile și calitatea serviciilor la noi culmi prin funcții de rețea și gestionarea rețelei.
  • Convergența va combina diferite RAT-uri și diferite tipuri de rețele pentru suport unificat. Serviciile de rețea pot fi adaptate la diferite industrii.

Activarea va personaliza rețelele cu proactivitate, flexibilitate și izolarea resurselor în funcție de capacitățile 5G-Advanced.

Cu îmbunătățirea continuă, 5G-Advanced ne va permite să lansăm rapid funcțiile de rețea și să le repetăm ​​la cerere pentru a se încadra în diferite scenarii de servicii.

Cartea albă va servi ca o referință valoroasă pentru dezvoltarea 5G-Advanced. Pentru ca aceasta să prospere, totuși, este nevoie de cooperare. Dacă vreți să mergeți departe, mergeți împreună. Huawei este nerăbdător să găsească o soluție cu partenerii din industrie pentru a declanșa dezvoltarea 5G și pentru a construi o industrie 5G fructuoasă.

Faceți clic aici pentru a descărca Cartea albă 5G-Advanced Technology Evolution.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...