Huawei lansează antene pentru rețele 5G sustenabile

Huawei și-a lansat în cadrul Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2023 antenele din seria Eco, ce reduc consumul de energie, îmbunătățesc eficiența energetică a rețelei și economisesc din cheltuielile operaționale. Aceste antene ultra-eficiente din punct de vedere energetic reduc emisiile de carbon, fiind în același timp benefice pentru mediu și societate.

Cu antenele din seria Eco, operatorii pot construi rețele 5G sustenabile de înaltă performanță, fără a avea nevoie de mai multă energie, chiar și la o rețea supraîncarcată.

Eficiența energetică ridicată a rețelei este noul standard și este esențială atât pentru veniturile operatorilor, cât și pentru dezvoltarea sustenabilă a industriei comunicațiilor. Antenele joacă un rol fundamental în rețelele wireless, ca mijloc de transmitere a energiei RF către dispozitivele mobile. Prin urmare, cu cât este mai bună eficiența energetică a antenei, cu atât este mai bună și eficiența întregii rețele.

Antenele Huawei din seria Eco sporesc eficiența energetică prin inovații precum alimentarea cu injecție directă a semnalului în bandă completă (SDIF) și Meta Lens. Antenele Huawei, testate pe o rețea europeană, îi ajută pe operatori să micșoreze consumul de energie cu 15%, îmbunătățind eficiența energetică la nivel de rețea.

•    Eficiență RF absolută: Antenele Huawei din seria Eco utilizează tehnologia exclusivă SDIF în toate benzile și reduc pierderile de energie RF în rețeaua de alimentare, pentru o eficiență crescută cu 15%. În plus, puterea de transmisie necesară este redusă fără a compromite acoperirea. Cu alte cuvinte, calitatea acoperirii rețelei este îmbunătățită cu aceeași putere de transmisie.

•    Eficiență absolută în acoperire: Antenele din seria Eco utilizează tehnologia Meta Lens pentru a optimiza direcția fasciculului electromagnetic și pentru a proiecta mai multă energie RF în zona țintă. Zgomotul electromagnetic redus și interferența scăzută cu celulele învecinate îmbunătățesc și mai mult calitatea acoperirii rețelei.

Eric Zhao, președinte Huawei Antenna BU, a declarat: „Construirea de rețele verzi pentru economisirea energiei și reducerea emisiilor de carbon este o prioritate globală pentru operatori. Antenele joacă un rol esențial în rețelele wireless, iar operatorii solicită eficiență energetică sporită a antenelor. Huawei va continua să inoveze în acest domeniu, sprijinind operatorii să construiască rețele 5G verzi, de înaltă performanță, și promovând dezvoltarea sustenabilă a industriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...