Huawei Roadshow 2020 – 20 de ani de inovație tehnologică în drumul către 5G

5G nu este doar o rețea de comunicații, este o tehnologie, spune Codruț Săvulescu, Senior Solution Manager la Huawei. Gigantul din China, lider global în dezvoltarea 5G, a prezentat o parte a inovațiilor la 5G Roadshow 2020.

În urmă cu 20 de ani, Huawei înființa în Suedia primul său centru european de cercetare și dezvoltare. Acest prim pas, dar și investițiile care au urmat au transformat Huawei în cea mai inovatoare companie din domeniul tehnologiei, cu 13.300 de angajați care lucrează în cele 23 de centre de cercetare și dezvoltare pe care le-a dezvoltat în Europa.

Tehnologia 5G are o viteză de dezvoltare care depășește imaginația, operatorii globali de top punând în aplicare implementarea comercială a rețelelor 5G mai rapid ca niciodată.

Huawei Roadshow 2020 este o expoziție europeană a celor mai noi tehnologii dezvoltate de Huawei, care a ajuns în această lună la București. Anul acesta, tema expoziției este 5G – Bring New Value.

Ce a prezentat Huawei în cadrul expoziției:

  • Tur virtual al 5G truck cu ochelarii AR
  • 8k video streaming în timp real – datorită tehnologiei 5G
  • 5G sense glove – o experiență VR implementată cu ajutorul 5G; poate utilizată în sectorul industrial, în medicina la distanță, traininguri VR etc
  • 5G end devices pentru consumatori
  • Fotbal de masă – cu ajutorul 5G și Cloud VR Ascbot AI Robot Car – Echipată cu Atlas 200 DK, mașina robot AscbotAI poate implementa funcții precum conducerea autonomă pe bază de linie, evitarea autonomă a obstacolelor și urmărirea obiectelor.
  • Echipamente 5G
  • Soluție pentru educație la distanță

Educația online

Una dintre cele mai interesant și mai aplicabile inovații prezentate este tabla inteligentă care faca studiul de acasă mult mai eficient. Cu ajutorul tablei profesorul poate inteacționa cu elevii prin intermediul telefonului, tabletei sau laptopului, indiferent unde se află aceștia. Profesorul poate chiar să pună un elev să rezolve „la tablă” un exercițiu pe care îl văd toți ceilalți colegi, profesorul fiind cel care controlează cine scrie pe tablă. La fel ca în școala offline.

Practic, Huawei CloudLink Board este un terminal interactiv care combină funcții avansate de teleconferință audio-video, colaborare la distanță și funcții de tablă electronică. Dispozitivul are numeroase aplicații în ceea ce privește educația la distanță, având potențialul de a fi un instrument critic atât pentru cadrele didactice, cât și pentru studenți și elevi.

Sense Glove și Cloud VR

O altă aplicație interesantă a tehnologiei 5G prezentate în cadrul Huawei Roadshow este 5G Sense Glove. Folosind tehnologia 5G, dispozitivul oferă o experiență VR imersivă, prin intermediul căruia utilizatorul poate interacționa fizic – folosind o mănușă – cu obiecte din mediul virtual. Această tehnologie are numeroase potențiale utilizări în domenii precum ingineria sau medicina la distanță.

Un alt mod prin care tehnologia 5G influențează dezvoltarea realității virtuale este Cloud VR. Astfel, folosind tehnologia Cloud VR, un headset VR și o masă de foosball specială, două persoane din două colțuri diferite ale lumii se pot juca, în timp real, în spațiul virtual. Această tehnologie poate fi implementată și în alte numeroase aplicații de colaborare la distanță.

Modem portabil 5G

Huawei a prezentat și un modem portabil 5G, prin care utilizatorii pot beneficia de Wi-Fi la viteze foarte mari, oriunde s-ar afla. De asemenea, modemul utilizează direct o cartelă SIM 5G, astfel că utilizatorul nu are nevoie de un smartphone capabil de conexiune 5G.

În ceea ce privește tehnologiile de redare video, Huawei a prezentat o serie de soluții prin care, utilizând tehnologia 5G, se pot transmite fluxuri video live la rezoluție 8K, dar și posibilitatea de transmisiuni video personalizate, în care utilizatorul decide ce anume vede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...