Huawei și organizațiile terțe ajung la un consens: NVMe over Fabric (NoF) bazat pe Ethernet fără pierderi este soluția pentru era All-Flash

La Huawei Connect 2021, experți din IDC, Tolly, Bank of China și Huawei s-au adunat pentru a discuta despre viitorul rețelelor de stocare. În cadrul sesiunii, toate părțile au ajuns la concluzia că NVMe over Fabric este alegerea inevitabilă în era all-flash.

Mai important, Huawei a propus Soluția de rețea de stocare Ethernet Lossless NoF +, cunoscută și sub numele de Soluția NoF +, o inovație care schimbă industria, care este concepută pentru a debloca potențialul de stocare all-flash. Zhang Jidong, un arhitect de rețea de stocare la Bank of China, a remarcat că este o opțiune perfectă pentru activele dintr-un oraș cu distribuiri active, dat fiind că soluția acceptă transmisia fără pierderi pe distanțe lungi de 200 km pe legături 100GE, reducând legăturile cross-DC de 90% în comparație cu FC.

Odată cu creșterea rapidă a serviciilor financiare, volumul crește, ceea ce necesită o concurență ridicată a datelor. În plus, băncile de pretutindeni trebuie acum să ofere servicii 24/7, ceea ce prezintă provocări fără precedent pentru latența și fiabilitatea tranzacțiilor. Industria bancară a avut întotdeauna nevoie de o infrastructură de înaltă fiabilitate pentru a preveni pierderile economice uriașe cauzate de pierderea datelor și de întreruperea serviciului.

Pierderi de milioane de dolari în fiecare oră

De fapt, statisticile arată că, în medie, pierderile de date financiare sau întreruperea serviciilor în industrie ajung până la 6,48 milioane de dolari pe oră. Într-un climat atât de exigent, există o tendință de a construi un centru de date complet flash, fiabil, verde și eficient din punct de vedere energetic, îmbunătățind performanța de stocare de 100 de ori în comparație cu implementările convenționale ale centrelor de date.

Era flash-ului a acționat ca un catalizator pentru noile dezvoltări de protocol, de la SCSI la NVMe, și treptat până la capăt la capăt NVMe care acceptă trei tipuri de rețele (FC, Remote Direct Memory Access via Converged Ethernet, sau RoCE și TCP) . Rețelele de stocare necesită un nivel ridicat de fiabilitate, performanță și ușurință în utilizare.

 „Rețelele tradiționale de stocare FC nu se potrivesc cu NVMe all-flash în ceea ce privește citirile / scrierile paralele de mare viteză, iar principalele motive pentru aceasta sunt că rețelele FC oferă lățime de bandă insuficientă și scalabilitate redusă”, spune Zhang Jidong.

NVMe prin RoCE a fost în tendințe în epoca centrelor de date flash-uri. Cu toate acestea, este predispus la probleme de pierdere și utilizare. Soluția Huawei NoF + a fost lansată ca răspuns la tendințele all-flash și all-IP ale stocării centrelor de date. În ceea ce privește performanța, pierderea de pachete este obișnuită pe o rețea Ethernet tradițională, unde o pierdere de pachete de 0,1% scade capacitatea de rețea cu 50%.

Algoritm iLossless

Spre deosebire, soluția Huawei NoF + adoptă un algoritm iLossless pentru a obține pierderi zero de pachete cu 100% capacitate de rețea de stocare și îmbunătățește IOPS cu 87% și latența cu 42% comparativ cu FC. Soluția NoF + adoptă stocarea all-flash OceanStor Dorado de nouă generație și comutatorul de rețea de stocare DC CloudEngine pentru a oferi performanțe și fiabilitate mai mari și O&M mai ușor. Aceste beneficii au atras Banca Chinei să implementeze comercial soluția în mediile lor.

Kevin Tolly, fondatorul și CEO-ul Tolly, a făcut ecou gândurilor lui Zhang Jidong și a spus: „Recent, Tolly a fost însărcinată să execute teste de performanță comparând soluția Huawei NoF +, care este o soluție NVMe peste RoCE, față de o soluție NVMe peste FC. rezultatele testului, soluția Huawei NoF + a îmbunătățit performanța de stocare cu IOPS cu până la 93% mai mare și o latență cu 49% mai mică decât soluția FC. sfârșitul reluării serviciului cu eșecuri ale modulului de legătură și stocare. Nu mă mir că Soluția Huawei NoF + a primit premiul Best of Show la Interop și este favorizată de clienți. „

International Data Corporation (IDC) consideră că viitorul se îndreaptă cu NVMe over Fabrics. Există patru motive principale:

  • Scăderea prețurilor media flash va accelera adoptarea NVMe-oF;
  • Trecerea la NVMe / PCIe va accelera NVMe de la un capăt la altul;
  • Sarcinile de lucru emergente vor conduce la creșterea NVMe-oF, în special în ceea ce privește aplicația de afaceri, inginerie și tehnici;
  • NVMe-oF va permite gestionarea datelor între domenii.

IDC consideră că centrele de date flash sunt aproape aici și cu siguranță vor apărea în următorii câțiva ani. Acest lucru va fi condus de sisteme de stocare mai capabile, cum ar fi Huawei NoF +. Soluția implementează accelerarea datelor de la un capăt la altul în scenarii de stocare prin utilizarea sistemelor de stocare all-flash OceanStor Dorado și a comutatoarelor de rețea de stocare a centrului de date CloudEngine. Acesta profită din plin de IOPS-urile la un milion de stocare integrală și îndeplinește cerințele de dezvoltare la nivel de petabyte din industria financiară.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole