Huawei și partenerii lansează un proiect bazat pe cloud pentru a salva vulpea lui Darwin

Proiectul de conservare „Gardienii pădurii” a fost lansat online marți, 17 august, pentru a ajuta la salvarea vulpii lui Darwin de la dispariție. Dezvoltat de tehnologiile de rețea și cloud, proiectul urmărește să protejeze vulpea lui Darwin în lanțul muntos Nahuelbuta și mai târziu în insula Chiloe. Se crede că mai puțin de 1.000 de vulpi Darwin, originare din Chile, mai sunt în viață.

Platforma Guardian este un sistem de monitorizare acustică care poate identifica diferite animale prin apelurile lor și detecta amenințări precum împușcăturile sau drujbele utilizate pentru tăierea ilegală a pădurilor. În cadrul inițiativei Huawei TECH4ALL, cinci gardieni cu energie solară care acoperă 30 km pătrați au fost instalați în decembrie 2020 în copaci la o înălțime de 10 până la 40 de metri, unde rulează 24/7.

Fiecare Guardian trimite date audio printr-o rețea fără fir către Huawei Cloud, unde este analizat de inteligența artificială. Animalele și amenințările specifice pot fi identificate pentru a permite cercetarea sau un răspuns aproape în timp real dacă este detectată o amenințare, permițând astfel gestionarea adaptivă a ecosistemului.

Deoarece vulpea Darwin este un lanț alimentar mediu, are o valoare de conservare ridicată și are un impact asupra multor alte specii. „Statutul populației Vulpii Darwin este un indicator al sănătății întregului ecosistem Nahuelbuta”, a declarat directorul Ética de Los Bosques, Bernardo Reyes. „Este o„ specie umbrelă ”din statutul întregii rețele de mamifere asociate care trăiesc în acel spațiu, cum ar fi pudu, wink, puma și skunk.”

Proiectul reunește Ministerul Mediului și Superintendența Mediului din Chile, Ética de los Bosques, ONG-urile Rainforest Connection și Huawei.

Chile este acum una dintre cele nouă țări din lume care au un sistem de monitorizare a bioacusticii în cadrul inițiativei TECH4ALL pentru a proteja fauna și ecosistemele native, permițând astfel protecția eficientă a resurselor noastre naturale enorme”, a declarat Carolina Schmidt, ministrul mediului pentru Chile .

Rainforest Connection, Etica pădurilor și alți parteneri din Chile analizează datele înregistrate, care sunt apoi puse la dispoziția organizațiilor, precum Ministerul Mediului și Superintendența Mediului, precum și o rețea de oameni de știință și cadre universitare autorizate.

Inițiativa de includere digitală pe termen lung a Huawei, TECH4ALL, se angajează să utilizeze tehnologia pentru a conserva resursele naturale și a atenua efectele schimbărilor climatice”, a declarat Kevin Zhang, CMO al infrastructurii TIC pentru Huawei. „Proiectul Nature Guardian, unul dintre proiectele emblematice Huawei TECH4ALL, a aterizat în Chile pentru a proteja vulpea Darwin, o specie iconică, dar pe cale de dispariție”.

Huawei și ONG Rainforest Connection (RFCX) s-au reunit în 2019 pentru a proteja biodiversitatea ecoystem-urilor din lume prin monitorizare audio și cloud AI. De atunci, partenerii au implementat sisteme Guardian în pădurile tropicale, munți și oceane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...