Huawei va investi 100 de milioane de dolari SUA în ecosistemul de startup-uri din zona Asia Pacific pe o perioadă de 3 ani

Huawei și-a anunțat planul de a investi 100 de milioane de dolari SUA în sprijinul startup-urilor la Summitul inaugural HUAWEI CLOUD Spark Founders Summit, care a avut loc simultan în Singapore și Hong Kong.

Huawei a declarat că investiția se va îndrepta spre programul său Spark în regiunea Asia Pacific, prin care își propune să construiască un ecosistem de startup-uri sustenabil pentru regiune în următorii trei ani. Huawei a ajutat, în ultimii ani, Singapore, Hong Kong, Malaezia și Thailanda să își construiască hub-urile destinate startup-urilor.

La summit, Huawei a anunțat, de asemenea, că acest program își va concentra eforturile pe dezvoltarea a patru centre de startup suplimentare – în Indonezia, Filipine, Sri Lanka și Vietnam – cu scopul general de a recruta un total de 1.000 de startup-uri în programul de accelerare Spark și modelând 100 dintre ele în scaleups.

De asemenea, Huawei și-a lansat programul de colaborare și inovare comună Cloud-plus-Cloud, pentru a-și spori sprijinul pentru startup-uri din întreaga lume. Huawei va dedica eforturi continue și își va valorifica portofoliul de afaceri complet în spațiul de colaborare cloud-plus-cloud pentru a încuraja inovația tehnologică, serviciile globale și locale și ecosistemele de afaceri, accelerând creșterea startup-urilor.

La acest summit au participat reprezentanți ai multor startup-uri asiatice proeminente, medii academice, diverse industrii și guverne și mass-media, precum și peste 50 de capitaliști regionali de top și peste 300 de fondatori de start-up-uri. Discursuri și panouri la eveniment s-au concentrat pe valoarea socială a acestui ecosistem de pornire și modul în care startup-urile pot promova inovarea tehnologică pentru a contribui la comunitățile locale și a stimula dezvoltarea socioeconomică.

Trei inițiative suplimentare în cadrul Programului Asia Pacific Spark au fost lansate de Huawei la eveniment: Programul Spark Developer Program, care își propune să alimenteze un ecosistem de dezvoltatori alimentat de HUAWEI CLOUD în regiunea Asia Pacific; Programul Spark Pitstop, conceput pentru a încorpora și sprijini startup-urile de pe HUAWEI CLOUD pentru a accelera dezvoltarea produsului; și Programul de inovare Spark (SIP), axat pe facilitarea inovării întreprinderii prin ecosistemul de pornire Spark.

Huawei a fost un startup

Vicepreședintele senior și membru al consiliului de administrație Huawei, Chen Chen, a deschis summitul subliniind cât de importante sunt startup-urile pentru progresul social și ce face Huawei pentru a sprijini startup-urile: „Startup-urile și IMM-urile sunt inovatorare, perturbatorare, pionierei ai timpurilor noastre. Acum 34 de ani, Huawei a fost un startup cu doar 5.000 de dolari de capital social. Recent, ne-am gândit: cum ne putem valorifica experiența și resursele pentru a ajuta mai multe start-up-uri să-și facă față provocărilor?”

Zhang Ping’an, CEO al Cloud Business Unit Huawei, a remarcat: „De la lansarea sa în 2017, HUAWEI CLOUD a fost cloudul cu cea mai rapidă creștere din lume și a ajutat creșterea a nenumărate startup-uri. Anul trecut, am lansat Programul Spark în Asia Pacific. Prin intermediul acestui program, lucrăm cu guvernele locale, incubatoare de renume, firme cunoscute de VC și universități de top pentru a construi platforme de sprijin pentru startup-uri din multe regiuni. Acum 40 de startup-uri participă la programul nostru.

Zhang a continuat: „Începând de astăzi, ne intensificăm sprijinul pentru startup-uri prin patru noi inițiative, care vizează colaborarea cloud-plus-cloud, inovația tehnologică continuă, servicii globale și locale și ecosisteme de afaceri de înaltă calitate. Astăzi, am lansat Programul de colaborare și inovare comună Cloud-plus-Cloud, prin care vom sprijini startup-urile cu resurse în valoare de 40 milioane de dolari. Jumătate din această investiție provine de la HUAWEI CLOUD, jumătate de la Huawei Mobile Services (HMS). În 2021, planul nostru este pentru a sprijini 200 de startup-uri în ecosistemul HMS și pentru a partaja rețeaua noastră de resurse de canale cu dezvoltatorii din întreaga lume care deservesc împreună 1 miliard de utilizatori de dispozitive Huawei. În plus, vom deschide un HMS Developer Innovation Center pentru a sprijini 100.000 de dezvoltatori nativi din cloud HMS.

De asemenea, a fost prezent Dr. Lim Jui, CEO SGInnovate, care a spus: „Adevăratul impact al economiei Deep Tech se realizează atunci când suntem capabili să ne reunim pentru a cataliza noi oportunități. Lucrul alături de parteneri precum Huawei ne permite să ne îndeplinim misiunea de a sprijini talentele promițătoare și startup-urile tehnologice emergente din Singapore.”

Alfred Sit Wing-hang JP, secretar pentru inovație și tehnologie, guvernul regiunii administrative speciale din Hong Kong, a declarat în observațiile sale de deschidere: „Prin conectarea fondatorilor, a capitalurilor de capital, a corporațiilor și a guvernelor din Asia, acest summit oferă o platformă valoroasă pentru ca comunitatea de inovare și tehnologie (I&T) din regiune să interacționeze și să facă schimb de opinii și experiență unul cu celălalt. Se aliniază, de asemenea, la planul guvernului SAR din Hong Kong de a promova Hong Kong ca centru internațional I&T, unde talentul I&T global și întreprinderile ar avea vaste oportunități de creștere substanțială și colaborare.

Ofertele cloud ale Huawei

Din ce în ce mai multe start-up-uri urmăresc digitalizarea end-to-end în timp ce se îndreaptă spre o lume complet conectată, inteligentă. Infrastructura HUAWEI CLOUD funcționează împreună cu Huawei Mobile Services pentru a sprijini startup-urile din toate industriile. Ofertele cloud Huawei îi ajută pe dezvoltatori și parteneri să unifice conturile, platformele de dezvoltare și distribuția și funcționarea aplicațiilor. HMS este acum al treilea cel mai mare ecosistem de aplicații mobile din lume și ajută multe start-up-uri să își extindă influența globală. În prezent, 4,5 milioane de dezvoltatori din peste 170 de țări și regiuni se bazează pe HMS.

Huawei recunoaște startup-urile ca parteneri cheie. La Summitul fondatorilor HUAWEI CLOUD Spark, Huawei a dezvăluit cele mai recente date despre programele sale de cercetare inovatoare cu startup-uri. Datele arată relații solide între Huawei și peste 2.000 de parteneri din întreaga regiune Asia Pacific, cu inițiative în curs de a construi platforme de sprijin în parteneriate strânse cu guverne, firme de top VC și universități de top din Hong Kong și Singapore.

Huawei a completat seria de anunțuri cu un plan de a construi un HMS Developer Innovation Center. Prin acest centru, Huawei își propune să cultive viitorul talent în cooperare cu 210 universități de top din regiunea Asia-Pacific.

Jeffery Liu, președinte pentru regiunea Asia Pacific din Huawei, a adăugat că, „În ultimele două decenii, ne-am menținut angajamentul de a fi În Asia Pacific, pentru Asia Pacific. Folosind baza globală de clienți Huawei și tehnologiile full-stack, Spark Programul va investi mai mult de 100 de milioane de dolari SUA în următorii trei ani și va oferi sprijin cuprinzător pentru înființarea unui ecosistem de pornire durabil care creează o valoare nouă pentru această regiune dinamică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole