Huawei va lansa sistemul de operare Harmony pentru smartphone anul viitor

Harmony OS, sistemul de operare al Huawei, va fi folosit de anul viitor și pe telefoanele inteligente ale producătorului, conform declarațiilor de la Huawei Developers Conference. În prezent, Harmony este utilizat pe televizoare, dar în 2021 va fi extins și către alte dispozitive.

Huawei Technologies lucrează la extinderea Harmony OS de la instituirea restricțiilor SUA de utilizare a serviciilor oferite de companiile americane, adică de aproape un an. În prezent, telefoanele Huawei vin cu Android 10, sistemul de operare al Google, dar nu poate beneficia de update-uri sau de alte aplicații ale companiilor americane. Utilizatorii pot instala diferite aplicații pentru folosirea Facebook, de exemplu, dar prin aplicații terțe, de la alți producători.

Magazinul de aplicații al producătorului, Huawei AppGallery, are deja disponibile aproape 100.000 de aplicații, inclusiv unele importante ale companiilor din România, cum ar fi cele financiare. Dar este încă departe de magazinele Google și Apple, care au milioane de aplicații disponibile.

Sistem beta din decembrie

Richard Yu, directorul Consumer Business Group al Huawei, a declarat că o versiune beta a Harmony pentru telefoane va fi lansată în decembrie anul acesta. Până atunci este foarte importantă dezvoltarea aplicațiilor pe care le doresc utilizatorii, astfel încât aceștia să găsească tot ce au nevoie.

În prezent, Android al Google domină piața telefoanelor mobile, iar Apple completează cu telefoanele iPhone și propriul sistem de operare. Existența unui al treilea sistem de operare ar fi benefică pentru industria smartphone din întreaga lume, mai ales după ce Microsoft a renunțat la dezvoltarea Windows Mobile și Samsung a renunțat la Bada OS.

Restricțiile impuse de autorități companiilor americane afectează consumatorii care doresc utilizarea sistemului Android și a aplicațiilor din jurul acestuia. Dezvoltarea de către Huawei a propriului sistem de operare este un element de supraviețuire pentru divizia de smartphone a companiei, În prezent, Huawei AppGallery are aproape 500 de milioane de utilizatori, majoritatea în China și India.

Huawei se află pe locul doi la nivel global în topul producătorilor de telefoane mobile, cu un număr de 240 milioane telefoane livrate în 2019. Pe primul loc se află Samsung, iar top trei este completat de Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Ce produse alimentare se pot cumpăra cu tichetele sociale de 250...

Tichetele sociale de 250 lei reprezintă un sprijin material acordat persoanelor vulnerabile, scopul fiind compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana ce asigură traiul...

De unde a avut fata lui Bădălău 4 milioane de euro...

Sabina Bădălău, fiica baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, a investit 4 milioane de euro într-un salon de lux pentru evenimente festive. Domeniul din Bolintin...