Hubert Thuma, despre lucrările la rețeaua de apă și canalizare în Snagov: „Condiții de trai mai bune și de confort sporit”

Publicat: 27 mai 2024, 22:24, de Corina Oprea, în Administratie , ? cititori
Hubert Thuma, despre lucrările la rețeaua de apă și canalizare în Snagov:
sursa: google

Hubert Thuma anunță că începe lucrările la rețeaua de apă și canalizare în Snagov. Este cel mai important proiect de pe listă, care a meritat așteptarea, fiind tot mai aproape de sfârșit. Consideră că, în urma finalizării lui, va reuși să sporească bunăstarea locuitorilor.

Hubert Thuma, proiecte importante pentru Snagov

Hubert Thuma anunță că proiectul privind lucrările la rețeaua de apă și canalizare în Snagov a ajuns deja la jumătate. Procesul este în plină desfășurare și nu renunță până când cei 10.000 de oameni nu se vor bucura de beneficiile acestuia.

Proiectul presupune extinderea rețelei extistente de apă și canalizare, înființarea a două stații noi de tratare a apei, înființarea unor bazine de stocare a apei în toate cele 5 sate din comuna Snagov. Valoarea acestuia este de 60 milioane de euro, cu finanțare, în proporție de 85%, din partea U.E și bugetului local și de stat.

„Este o veste importantă pentru aproape 10.000 de oameni, care vor beneficia de condiții de trai mai bune și de confort sporit. Vă rog să aveți răbdare! Șanțurile nu se sapă peste noapte, va ploua, se va face noroi. Dar vă promit că merită. La final, toate străzile vor fi aduse la stadiul inițial.

Primarul Mihai Anghel m-a asigurat că se va ocupa personal de supravegherea lucrărilor și am toată încrederea în el. Proiectul de apă și canalizare este cel mai important proiect al nostru. Când am ajuns eu președinte la CJ Ilfov, stadiul proiectul e de 2%. Acum e de 50%”, spune Hubert Thuma.

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma, anunță că noul proiect a fost demarat în luna august a anului 2021 și trebuie să fie finalizat în cel mult patru ani.

„Aproape 40 de milioane de euro vin de la Uniunea Europeană, sunt fonduri nerambursabile. Restul de bani, până la aproape 20 de milioane de euro, vin de la bugetul de stat și de la bugetul local.

Pentru Snagov, acest proiect înseamnă: Bunăstare pentru cetățeni, mediu mai curat, infuzie de capital prin atragerea banilor europeni, dezvoltare economică pe viitor datorită condițiilor bune de viață”, a mai spus oficialul.