Huggy Wuggy…

Printre mămicile din România, dar nu doar, care au copii între trei-patru ani și zece ani, este, de ceva timp, o controversă. A cumpăra și a lăsa copiii să se joace cu Huggy Wuggy, o jucărie albastră (ori roz, dar mai puțin cunoscută așa) de pluș, cu mâini şi picioare lungi și cu dinți subțiri și ascuțiți, care se găsește peste tot și pe care o vor mult cei mici, sau nu?

A lăsa copiii să se uite la clipurile în care apare aceasta ori nu? A asculta cântecelele cu acest personaj sau nu? Jucăria de pluș este făcută după un personaj animat – i se mai spune păpușa Huggy Wuggy, care apare pe YouTube și Tik Tok în jocul horror “Poppy Playtime”.

Practic, păpușa urmărește și amenință alte personaje, gata să le strângă de gât, și astfel de clipuri au luat cu asalt Youtube-ul și Tik Tok-ul. Chestia e că faima lui Huggy Wuggy s-a răspândit foarte mult. Personajul mai apare și în alte clipuri, jocuri, site-uri, iar tarabele de jucării sunt pline cu plușuri care îl reprezintă pe monstruleț. Pe lângă videoclipurile de pe Tik Tok și de pe YouTube, există mai multe melodii “Huggy Wuggy” cu versuri care instigă la violență și care sunt însoțite de o linie melodică înfricoșătoare:

“His name is Huggy, Huggy Wuggy

When he hugs you, he’ll never stop

Your friend Huggy, Huggy Wuggy

He’ll squeeze you until you pop”

„Numele lui este Huggy, Huggy Wuggy

Când te îmbrățișează, nu se mai oprește

Prietenul tău Huggy, Huggy Wuggy

Te va strânge până pocnești”

Acuma, na… Capra cu trei iezi, Cenușăreasa, Albă ca zăpada și cei șapte pitici, alte povești ale copilăriei multora dintre noi, au fost catalogate ca violente…

Despre Huggy Wuggy, multe mămici spun că e unul urât și înfricoșător și copiii nu trebuie să interfereze cu el, iar altele că e doar un personaj, doar o jucărie, doar un pluș absolut inofensiv, pe care copiii îl vor pentru că are dinți ca niște inimioare, zâmbește și e albastru.

Nu toată lumea are idee cine este și ce face personajul despre care vorbim. Dar, cumpără jucăria pentru că și alți copii o au. Iar specialiștii spun că jocul pe termen lung cu astfel de păpuși poate duce la apariția unor boli cardiace și cardiovasculare la copii, căci ei nu disting ficțiunea de realitate și e ca și cum s-ar uita la un film horror, care poate da insomnii, coșmaruri, teama de a dormi singur, anxietate, atacuri de panică.

Ca să nu mai vorbim că sunt și cazuri în care copiii au ales să fie agresivi ca Huggy Wuggy sau să facă alte lucruri pe care, în mod normal, nu s-ar fi gândit să le facă. De exemplu, să încerce să se arunce pe geam. Așa că, discuția nu e doar vastă, ci și foarte importantă.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole