Iahtul de 200 de milioane de dolari al unui oligarh rus va fi vândut

Un super iaht, estimat la 200 de milioane de dolari și deținut de un oligarh din anturajul lui Putin, urmează să fie vândut la licitație după ce a fost confiscat în Croația, relatează The Guardian, transmite BFMTV.

Potrivit publicației britanice, guvernul ucrainean a anunțat că un tribunal croat a decis ca Royal Romance, iahtul lui Viktor Medvedciuk, va fi în curând remis Agenției ucrainene pentru recuperare și gestionare a activelor. Agenția a declarat că va păstra valoarea  vânzându-l la licitație.

Dacă vânzarea va avea loc, aceasta va fi prima încheiată pentru susținerea poporului ucrainean de la instituirea sancțiunilor occidentale pe bunurile a sute de oligarhi ruși. O măsură luată ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, în februarie anul acesta.

Proprietarul unui iaht, apropiat lui Putin

Agenția ucraineană pentru recuperare și gestionare a activelor, subordonată guvernului lui Volodomir Zelenski, are misiunea de a căuta, a găsi și a gestiona averile provenite prin corupție. Mai mulți angajați ai Agenției sunt în Croația și au confirmat că au inspectat iahtul ”aparținând membrilor familiei unui deputat și leader al unei formațiuni politice interzise în Ucraina”.

Poliția croată a percheziționat iahtul luna trecută, la cererea autorităților americane, potrivit cotidianului croat Jutarnji list. O percheziție decisă de justiția croată și care a avut loc la data de 19 noiembrie.

Viktor Medvedciuk, fost deputat și om de afaceri ucrainean, apropiat stăpânului Kremlinului, a fost arestat în aprilie anul acesta de serviciile speciale ucrainene și apoi predat Rusiei în timpul unui schimb de prizonieri din luna septembrie.

În septembrie, un iaht de 72,5 metri lungime, confiscat de la oligarhul rus Dmitri Pumpyansky a fost vândut la licitație pentru 37,5 milioane de dolari unui cumpărător necunoscut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...