Ianis Hagi, rezervă contra Ucrainei! Cum comentează Marica și Răducioiu formula aleasă de Edi Iordănescu

Publicat: 17 iun. 2024, 14:29, de Radu Caranfil, în SPORT , ? cititori
Ianis Hagi, rezervă contra Ucrainei! Cum comentează Marica și Răducioiu formula aleasă de Edi Iordănescu

Naționala României debutează astăzi la Euro 2024 împotriva Ucrainei, iar Edi Iordănescu a luat o decizie surprinzătoare: Ianis Hagi va începe meciul de pe banca de rezerve. În poartă, Florin Niță îi va fi preferat lui Horațiu Moldovan.

Formula de start a României

Selecționerul Edi Iordănescu a decis să mizeze pe următoarea formulă de joc:

Echipa de start:

  • Portar: Florin Niță
  • Fundași: Andrei Rațiu, Andrei Burcă, Radu Drăgușin, Nicușor Bancu
  • Mijlocași: Răzvan Marin, Marius Marin, Nicolae Stanciu
  • Atacanți: Dennis Man, Denis Drăguș, Valentin Mihăilă

Rezerve:

  • Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu, Adrian Rus, Bogdan Racovițan, Deian Sorescu, Ionuț Nedelcearu, Adrian Șut, Alexandru Cicâldău, Darius Olaru, Ianis Hagi, Florinel Coman, George Pușcaș, Denis Alibec, Daniel Bîrligea.

Comentariile experților

Decizia de a-l lăsa pe Ianis Hagi pe bancă a generat diverse reacții, inclusiv din partea foștilor mari fotbaliști Ciprian Marica și Florin Răducioiu.

Ciprian Marica a comentat: „Am auzit că vom juca cu Niță în poartă, ceea ce înseamnă că mergem pe un portar cu experiență. Edi merge pe experiența lui Niță și pe vigoarea lui Drăguș, care nu întâmplător s-a transferat la Trabzonspor. Drăguș este singurul nostru jucător de viteză și de pătrundere, având o calitate tehnică foarte bună. Mă bucur că va juca Drăguș.”

Florin Răducioiu a adăugat: „Mie îmi place Alibec, dar el poate intra în repriza a doua. Selecționerul alege jucători care au jucat constant, iar asta nu putem să-i reproșăm. Alibec este un jucător imprevizibil, capabil să rezolve orice fază și să ofere goluri sau pase decisive. Sper să îl vedem pe teren în timpul meciului, probabil în repriza a doua. Va fi un meci complicat.”

Contextul meciului

Meciul de astăzi este crucial pentru România, marcând revenirea la un turneu final după o pauză de 8 ani. Debutul la Euro 2024 împotriva Ucrainei reprezintă o oportunitate de a demonstra valoarea și potențialul echipei naționale sub conducerea lui Edi Iordănescu.

Rămâne de văzut cum va evolua echipa României în acest meci important și dacă deciziile lui Iordănescu se vor dovedi inspirate. Fanii sunt nerăbdători să vadă cum se vor descurca „tricolorii” într-un meci care promite să fie intens și plin de emoții.