Iașul va fi capitala mondială a gamerilor la festivalul Digital Throne

Publicat: 16 aug. 2023, 15:30, de Alice Gherman, în LIFESTYLE , ? cititori
Iașul va fi capitala mondială a gamerilor la festivalul Digital Throne

Gameri din întreaga lume se vor reuni la Iași, timp de 12 zile, într-o competiție de zile mari: Campionatul Mondial de Esports 2023. Competiția este parte a Digital Throne, cel mai mare festival dedicat pop culture – video games, music, entertainment – din România.

Între 24 august și 9 septembrie, Iașul va fi gazda celui mai mare eveniment internațional de gameing ținut în România. Organizat de Federația Internațională de Esports, Campionatul Mondial de Esports va reuni jucători ce vor concura pentru titlul de campioni mondiali, la individual sau pe echipe, în șapte competiții la șase jocuri de top.

Peste 700 de jucători din peste 120 de țări se vor lupta pentru premii total în valoare de 500.000 de euro. Ei se vor înfrunta pe patru scene la șase dintre cele mai populare jocuri – Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile. De asemenea, va fi organizat primul World Championship la Counter Strike: Global-Offensive destinat echipelor feminine. Premiile vor fi adjudecate în urma a circa 500 de meciuri pe care turneul final de la Iași le va găzdui timp de o săptămână.

CME 2023 este parte a festivalului pop culture Digital Throne, festival ce va reuni scene multimedia, artiști și proiecții impresionante pe Palatul Culturii din Iași sau parade de cosplay în costume ale eroilor din filme și jocuri video. La eveniment sunt așteptați să participe peste 20.000 de persoane pasionate de sporturile electronice și peste 50.000 de iubitori de muzică. De aceea, ceremonia de închidere a Digital Throne cuprinde și trei zile de concerte, unde vor urca pe scenă artiști internaționali precum Lost Frequencies, Tom Odell, JP Cooper, dar și artiști autohtoni consacrați precum Delia, Connect R, Deliric și The Motans.