ICI București va colabora la proiecte inovative cu autorități relevante din Emiratele Arabe Unite

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI Bucureşti) şi autorităţi relevante din Emiratele Arabe Unite vor colabora pe proiecte inovative în arii strategice de interes privind inteligenţa artificială şi blockchain, precum şi în domeniul diplomaţiei cibernetice, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În perioada 21-22 iunie, ICI Bucureşti a participat la cea de-a doua sesiune a Comisiei de Cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care a avut loc la Abu Dhabi.

Potrivit sursei citate, sesiunea Comisiei de Cooperare s-a desfăşurat în contextul vizitei de lucru efectuate de premierul României, Nicolae Ciucă, în Emiratele Arabe Unite, în perioada 20 – 21 iunie.

„În cadrul întâlnirilor bilaterale, au avut loc discuţii referitoare la proiecte inovative în arii strategice de interes privind inteligenţa artificială şi blockchain, precum şi schimburi de bune practici între ICI Bucureşti şi autorităţi relevante din UAE. Totodată, subiectele abordate au cuprins cooperarea în domeniul diplomaţiei cibernetice, blockchain şi forensic digital. În marja celei de-a doua sesiuni a Comisiei interguvernamentale de cooperare, a fost evaluat stadiul implementării deciziilor agreate cu ocazia primei ediţii, desfăşurată la Bucureşti, în luna aprilie 2018”, se menţionează în comunicat.

Totodată, s-a pus accentul pe identificarea unor noi oportunităţi concrete de cooperare în domenii de interes comun, precum domeniul economic, transporturi maritime şi aeriene, energie, IT&C, securitate cibernetică, agricultură şi securitate alimentară, mediu şi cercetare aerospaţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...