Barna: „Am prezentat în Coaliție ideea renunțării la adresă în noile Cărți de Identitate”. De când s-ar putea aplica măsura

Ideea renunțării la adresa trecută în documentele de identitate a fost deja prezentată în Coaliția de Guvernare și ar putea fi aplicată din august, odată cu introducerea noului tip de documente.

Ideea este susținută de vicepremierul Dan Barna (USR – PLUS).

Propunem să rupem această legătură, care mai e în puține state, oamenii nu mai au adresa în buletin pentru că societatea e mult mai mobilă. Identitatea nu trebuie să fie condiționată de proprietatea unei locuințe, ea este definită de CNP și de celelalte elemente care se regăsesc și, în contextul în care din luna august vom avea noua Carte de Identitate, electronică, această dezbatere este foarte legitimă”, a declarat Barna miercuri seara, la Digi24.

În opinia sa, două categorii au în prezent de suferit din cauza condiționării eliberării unui document de identitate cu prezentarea unei dovezi de locuință: persoanele defavorizate, care nu dețin o locuință și persoanele foarte mobile, care își găsesc de lucru dintr-un oraș în altul.

Renunțarea la adresă în actele de identitate ar fi urmată și de o modificare și în legislația electorală.

La parlamentare, de exemplu, un număr cât mai mare de oameni ar putea vota. Oamenii activi social nu ajung să voteze pentru că au domiciliul într-un alt județ și puțini merg acasă să voteze. Am avea o reprezentativitate mai mare. Am prezentat chiar aseară argumentele noastre (în Coaliție, n.r.), au rămas să se gândească, este o dezbatere publică”, a mai spus Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...