Ies la iveală noi detalii despre moartea Halynei Hutchins

Armurierul producției „Rust”, Hannah Gutierrez Reed, îl dă în judecată pe cel care a furnizat muniția pentru film, acesta fiind acuzat că ar fi amestecat gloanțe reale cu cele oarbe, iar acest lucru ar fi dus la moartea Halynei Hutchins, împușcată mortal pe platourile de filmare de actorul Alec Baldwin.

În plângerea depusă miercuri, Gutierrez Reed acuză compania PDQ Arm and Prop și pe fondatorul său, Seth Kenney, de încălcare a practicilor comerciale, etichete false și înșelătoare ale produselor și declarații false, după ce, susține Gutierrez Reed, Kenney i-a vândut pentru producția „Rust” muniție amestecată, informează CNN.

Reed a explicat în plângerea depusă propria versiune a celor întâmplate pe 21 octombrie 2021, când actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul pistolului şi a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Pârâtul a distribuit producţiei „Rust” cutii cu muniţie și a susținut că acestea conţin gloanţe oarbe. De fapt, conţineau un amestec şi de muniţie reală. Hannah Gutierrez Reed şi întreaga echipă a filmului s-au bazat pe declaraţia falsă a pârâtului că au primit doar muniţie de recuzită. Astfel, pârâtul a creat condiţii periculoase pe platoul de filmare, fără ştirea lui Hannah Gutierrez Reed, ceea ce a provocat un previzibil risc de rănire a mai multor oameni”, se arată în plângerea armurierului. 

Plângerea include acuzații conform cărora Kenney a încercat să „direcționeze” ancheta penală cu privire la moartea lui Hutchins într-un mod prin care ar fi sugerat că de vină este chiar Gutierrez Reed.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins şi regizorul Joel Souza „au fost răniţi prin împuşcare atunci când Alec Baldwin a descărcat o armă de foc utilizată la filmările” pentru lungmetrajul Rust, a precizat biroul şerifului din comitatul Santa Fe după incidentul din octombrie, în timpul filmărilor.

Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost evacuată cu un elicopter la un spital din apropiere, unde decesul ei a fost declarat de medici.

Regizorul filmului Rust, Joel Souza, în vârstă de 48 de ani, a fost internat la terapie intensivă.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole