IGPR: Aproape 500 de şoferi depistaţi băuţi sau drogaţi la volan în 24 de ore

Publicat: 23 iun. 2021, 17:15, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
IGPR: Aproape 500 de şoferi depistaţi băuţi sau drogaţi la volan în 24 de ore
politia română

Poliţiştii rutieri au constatat, în 24 de ore, 479 de abateri la regimul rutier, dintre care 138 reprezentând infracţiuni pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 12 reprezentând infracţiuni pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive şi 329 de abateri reprezentând contravenţii pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 20 iunie, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiunea „Alcohol & Drugs Marathon”, inclusă în operaţiunea „Alcohol & Drugs” a ROADPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, miercuri, Agerpres.

Poliţişti rutieri şi din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică au desfăşurat acţiuni în teren, în cadrul cărora au fost testaţi 18.989 de conducători de autovehicule.

La nivel naţional, ponderea conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, din totalul conducătorilor testaţi, este de 2,52%.

În primele 5 luni ale anului 2021, comparativ cu situaţia înregistrată în perioada similară a anului trecut, a scăzut cu 37% numărul accidentelor rutiere grave, cu 10% numărul persoanelor decedate şi cu 52% numărul persoanelor rănite grav în accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.