IGSU: 15 localităţi din judeţele Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Suceava, afectate de inundații

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că 15 localităţi din judeţele Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Suceava au fost afectate în urma ploilor abundente de vineri, iar 118 case au fost inundate.

„În contextul fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat astăzi, au fost înregistrat efecte în 15 localităţi din 5 judeţe (Alab, Cluj, Hunedoara, Maramureş şi Suceava), unde au fost afectate de viituri 118 case, 10 curţi şi 2 operatori economici, iar un autovehicul a fost luat de viitură. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuţi pe carosabil”, a informat IGSU.

Totodată, 99 de persoane au fost evacuate la rude – 40 în localitatea Dăroaia şi 57 în localitatea Gura Roşiei în judeţul Alba şi două în localitatea Breaza de Sus în judeţul Suceava – iar o persoană s-a autosalvat din calea viiturii după ce autoturismul în care se afla a fost luat de apă, în localitatea Gura Sohodol din judeţul Alba.

Vineri seară, traficul rutier este blocat pe un drum naţional (DN 74 – Alba) şi pe un drum judeţean (DJ 750 – Alba) din cauza copacilor rupţi şi a aluviunilor şi a fost temporar afectat pe un drum naţional (DN 1R – Cluj) şi pe un drum judeţean (DJ 184B – Maramureş).

Situaţia detaliată pe judeţe:

1. Judeţul Alba

– în loc. Roşia Montană se intervine pentru evacuarea apei din 3 case inundate;

– în loc. Curături s-a intervenit pentru evacuarea apei din o casă inundată;

– în loc. Valea Săliştii se intervine pentru evacuarea apei din 4 case inundate;

– în loc. Şugag s-a intervenit pentru evacuarea apei din o casă, o curte şi un beci;

– în loc. Abrud se intervine pentru evacuarea apei din 7 case şi de pe o stradă inundată;

– în loc. Câmpeni se intervine pentru evacuarea apei din 8 case, 2 obiective economice şi de pe o stradă colmatată;

– în loc. Horea s-a intervenit pentru evacuarea apei din o casă inundată;

– în loc. Gura Sohodol se intervine pentru evacuarea apei din 4 case şi 4 curţi, iar o persoană s-a autosalvat după ce autoturismul în care se afla a fost luat de viitură;

– în loc. Gura Roşiei se intervine pentru evacuarea apei din 71 de case, iar 57 de persoane sunt evacuate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţi;

– în loc. Cărpiniş se intervine pentru evacuarea apei din 11 case inundate;

– în loc. Dăroaia se intervine pentru evacuarea apei din 5 case inundate, iar 40 de persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuinţele inundate;

 – DN 74, între loc. Câmpeni şi Cărpiniş, este blocat de aluviuni, se intervine pentru deblocare;

 – DJ 750A, între localităţile Sohodol şi Gura Sohodol este afectat de viitură pe cca. 150 ml, circulaţia rutieră fiind blocată.

2. Judeţul Cluj

– în loc. Mărişel s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat de fulger la 1 casă, fără a fi înregistrate victime;

– pe DN 1R, în loc. Beliş, s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

3. Judeţul Hunedoara

– în loc. Brad s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curţi şi un subsol de bloc.

4. Judeţul Maramureş

– pe DJ 184B, pe raza loc. Şomcuta Mare s-a intervenit pentru degajarea a 3 copaci căzuţi pe carosabil, traficul fiind temporar oprit.

5. Judeţul Suceava

– în loc. Benia s-a intervenit pentru evacuarea apei din o curte;

– în loc. Breaza de Sus s-a intervenit pentru evacuarea apei din o casă şi 2 curţi, iar 2 persoane s-au autoevacuat la rude.

În contextul avertizărilor hidrometeorologice, au fost emise 13 mesaje de informare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, în 7 judeţe (Alba, Arad, Cluj, Hunedoara, Neamţ, Sibiu şi Suceava).

La acest moment sunt intervenţii în desfăşurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în mai multe localităţi din judeţul Alba, a precizat IGSU.

2 COMENTARII

  1. Nici o problema, paguba va fi suportata exemplar de către proprietar” prost – deștept cum este își va scoate banii de sănătate puși deoparte și va reinvesti ca idiotul fără sa mai ceara vreun ajutor sau vreo despăgubire venita chiar de la guvern.
    Oricum politicianul nostru,derbedeu din fire îl va pune la zid pe sărmanul român

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole