Îi plăcea „de pușcărie”: Melodiile pe care i le cânta Nelu Ploieşteanu lui Nicu Ceaușescu

Nelu Ploieşteanu a cântat pentru diverse personalități, inclusiv pentru toți preşedinţii României, cu excepţia lui Emil Constantinescu. De-a lungul vremii, el nu s-a sfiit să declare că a cântat și pentru lideri ai perioadei comuniste, cum ar fi Nicu Ceaușescu.

Un lăutar care avea șansa să cânte. Nu era un om așa de rău. Când vedea că era o fată care îl invita el, ea sărea în sus de bucurie. Era o onoare să cânți acolo. Acum în democrație poți să ajungi unde vrei”, povestea Nelu Ploieşteanu, într-o emisiune de la Antena 3.

Artistul dezvăluia şi ce muzică îi plăcea lui Nicu Ceauşescu. „Lui Nicu îi plăcea muzică lăutărească, de pușcărie. Pe mine mă punea să-i cânt Căpitane de județ, La Chilia-n port, pentru că erau niște cântece interzise”, relata Nelu Ploieşteanu.

Am fost la Blaga la nuntă

De asemenea, Nelu Ploieșteanu mai povestea, într-un interviu pentru adevarul.ro: ”I-am cântat lui Nicu Ceauşescu, stătea cu noi, ne punea să bem, petrecea frumos. Lui ta-su îi cânta ansamblu mare, lăutarii stăteau la distanţă de el. I-am cântat şi lui Iliescu, şi lui Băsescu.

Ăştia nu erau aşa entuziasmaţi. Am fost la Blaga la nuntă şi cu ochii mei am văzut când un ­neam de acolo a vrut să se ridice şi nu l-a lăsat nevasta, că-l face de râs. Păi normal că la oamenii simpli te ­simţi mai bine. Spunea un ziarist „Ce, oamenii numai prin mişcare se pot distra?”. Păi atunci mergeţi la botez, luaţi câte-un Eminescu şi staţi aşa şi distraţi-vă, oameni buni! Păi şi vacilor dacă le pui ­Beethoven dau lapte mai mult. Nu trebui să asculţi muzica mea ­neapărat”, spunea artistul.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...