Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Publicat: 26 mai 2024, 06:14, de Ion Teleanu, în Dezvăluiri , ? cititori
Exclusiv
Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat chiar cu câteva zile înainte de ziua de naștere, din Consiliul de Administrație de la Regia Națională a Pădurilor-Romsilva.

Pe data de 23 noiembrie 2023, ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, l-a numit pe Ilie Sârbu, 73 ani, nimeni altul decât socrul lui Victor Ponta, ca membru în Consiliul de Administrație de la Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, fiind remunerat lunar cu 7.292 de lei. Ulterior, printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație al Romsilva din 12 decembrie 2023, Ilie Sârbu a fost numit membru în Comitetul de audit al acestei regii. Însă, suprinzător, în cursul acestei săptămânii, socrul lui Victor Ponta a fost ejectat din bordul administrativ de la Romsilva. Practic, cu câteva zile înainte de a împlini 74 de ani, Ilie Sârbu a fost „zburat” din CA de la RNP, fie și datorită faptului că numărul administratorilor s-a redus de la șapte la cinci, el fiind unul dintre cei doi membri care au fost eliminați.

Ilie Sârbu, abonat din 2000 numai la sinecuri publice

Ilie Sârbu, licențiat în Teologie și în Științe economice, a fost de două ori ministru al Agriculturii, în guvernele Năstase și Boc, și a avut mai multe mandate de senator. A fost președinte al Senatului și al Consiliului Județean Timiș și unul dintre „greii” PSD. În august 2015, el și-a anunțat retragerea din viața politică, după 23 de ani. În septembrie 2015, Ilie Sârbu a fost numit vicepreședinte al Autoritătii de Audit din cadrul Curții de Conturi, funcție deținută până în 2020. Din 2020 și până în octombrie 2023, el a fost vicepreședinte al Curții de Conturi. Ilie Sârbu este tatăl fostului europarlamentar PSD Daciana Sârbu, soția fostului premier Victor Ponta, în prezent consilie onorific al premierului Marcel Ciolacu. În 2014, DNA a început urmărirea penală împotriva lui Ilie Sârbu în dosarul retrocedărilor ilegale care au lăsat Romsilva fără 44.000 de hectare de păduri, dar în 2018 l-a scos de sub urmărirea penală.