Ilya, un băiețel de șase ani din Ucraina i-a scris lui Boris Johnson

Greu, greu al naibii când scrii despre război. Când scrii despre copiii războiului, e și mai greu. Iar când scrii despre un copil care și-a pierdut familia în război și el are numai șase ani, e nici nu știu să spun cât de greu. Desigur, acum, cu războiul din Ucraina, sunt mulți copii care au rămas orfani.

Printr-un joc al destinului, părinții au murit răpuși de bombele rusești, copiii au scăpat. De situația acestora, cumulată cu distrugerile crunte, a fost impresionat, când a fost în vizită la Kiev, și premierul britanic Boris Johnson.

După întoarcerea în Marea Britanie, el le-a scris adulților și copiilor Ucrainei o scrisoare: „Când președintele dumneavoastră mi-a arătat Kievul luna trecută, absența copiilor și a tinerilor pe străzi și parcuri m-a întristat foarte mult. După invazie, mulți dintre voi ați fost forțați să plecați. Ați lăsat în urmă familie, prieteni, animale de companie, jucării și tot ceea ce este familiar, căutând refugiu în stații de metrou, orașe îndepărtate și chiar în alte țări. Nu îmi pot imagina cât de dificil este acest an pentru voi”, și-a exprimat premierul britanic emoțiile.

Când a aflat despre scrisoare, că de aici am plecat, un copil de şase ani din Ucraina, rămas al nimănui după moartea părinților săi, i-a scris, la rându-i, o scrisoare lui Boris Johnson

Copilul se numește Ilya, știe să scrie și, cum am tot zis, a rămas orfan. Iată, conform Mediafax, scrisoarea lui Ilya:

„Dragă Boris Johnson,

Vreau ca războiul să se termine, iar oamenii să nu mai moară. Vreau să joc fotbal în oraşul meu, Mariupol. Mi-aş dori ca niciun copil din lume să nu trăiască vreodată un război.

Salutări tuturor copiilor din Marea Britanie. Vă mulţumesc pentru suport. Vom triumfa! Am o pisică, Frosya. Îţi trimit un steag al Ucrainei, desenat de mine. Te îmbrăţişez! Ilya, 6 ani”.

Nu știu voi, dar eu nu mai pot să zic nimic!

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole