Imagini în timp real transmise de NASA cu eclipsa de Soare parțială

Eclipsa parţială de Soare care este vizibilă și în România este transmisă live de NASA.

În România, eclipsa parțială de soare se vede cel mai bine din jumătatea de nord a țării.

Imagini LIVE din timpul eclipsei de Soare pot fi văzute AICI.

Fenomenul astronomic a debutat pe cerul din Canada, a traversat coasta nord-vestică a Groenlandei, Polul Nord și va ajunge până în Siberia Orientala.

Eclipsa parţială de Soare poate fi privită doar din câteva localităţi din jumătatea nordică a ţării: nordul judeţului Timiş, din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Maramureş, de pe întregul teritoriul Transilvaniei şi din cea mai mare parte a Moldovei, iar din Republica Moldova de pe aproape tot teritoriul, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În România, eclipsa a început mai devreme în vestul şi nord-vestul ţării pentru că aceea este direcţia din care vine umbra Lunii pe glob. Durata fenomenul depinde de procentul de acoperire al Soarelui. În nord-vestul ţării, acolo unde Soarele va fi acoperit cel mai mult, durata eclipsei este de 1h 18 minute. În centrul ţării durata eclipsei poate fi şi de câteva minute, potrivit sursei citate.

„Pe 10 iunie se produce o eclipsă de Soare care se va vedea ca parţială din jumătatea de nord a ţării noastre. Eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, şi va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui. Dacă doriţi să o priviţi, va trebui să folosiţi un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop, eclipsa se poate observa prin proiecţie, fără a privi Soarele. Nu priviţi direct Soarele, pentru că puteţi orbi”, au precizat reprezentanţii Observatorului într-o postare pe Facebook.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole