Immofinanz a vândut 4 clădiri de birouri din Varșovia către Indotek, proprietarul maghiar al mall-ului Promenada Târgu-Mureș

Austriecii de la Immofinanz au vândut 4 clădiri de birouri din Varșovia către maghiarii de la Indotek, care în 2019 au cumpărat mall-ul Promenada Târgu-Mureș, de la AEW, cu circa 43 de milioane de euro. Clădirile de birouri vândute de Immofinanz au un spațiu total de închiriere de aproximativ 45.300 mp. Prețul de vânzare se ridică la 72,5 milioane euro, iar tranzacția s-a încheiat astăzi.

„După ce am cumpărat proiectul Warsaw Spire, devenit myhive, procesul de concentrare a portofoliului nostru de birouri de investiții permanente din Varșovia pe marca noastră de birouri myhive se află într-un stadiu avansat. Tranzacția cu grupul Indotek a fost semnată înainte de izbucnirea pandemiei Covid-19 – suntem încântați că am finalizat cu succes vânzarea”, a declarat Dietmar Reindl, COO al IMMOFINANZ.

Proprietățile de birouri vândute sunt situate în districtele Varșovia Mokotow, Ochota și Włochy și au avut un grad mediu de ocupare de 80% la sfârșitul lunii decembrie 2020.

În vara anului trecut, grupul maghiar Indotek a intrat pe piața imobiliară românească, cu prima sa investiție semnificativă făcută în afara Ungariei, prin achiziția mall-ului Promenada Târgu Mureș, într-o tranzacție estimată la 43 milioane de euro. Proprietatea a fost vândută la pachet cu clădirea de birouri America House din centrul Bucureștiului, pe care a cumpărat-o, cu circa 77 milioane euro, o divizie a băncii de investiții Morgan Stanley, iar tranzacția a însemnat ieșirea fondului francez AEW Europe de pe piața locală după un deceniu de activitate în România.

Mallul Promenada, deținut de Indotek, are o suprafață comercială de aproximativ 50.000 de metri pătrați și chiriași precum Auchan, Leroy Merlin, Decathlon, H&M, Cinema City, LC Waikiki, New Yorker, Hervis și Media Galaxy. Noul proprietar avea în plan renovarea centrului comercial, însă pandemia l-a încetinit. Strategia sa prevede îmbunătățirea proprietăților până la atingerea maturizării, după care vânzarea și reinvestirea banilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...