Imnul național este batjocorit, an de an, la competițiile sportive prin binecuvântarea Jandermeriei Române

Momentul controversat care a avut loc aseară la finala Cupei României la fotbal dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC Voluntari, când fanii echipei covăsnene s-au întors cu spatele în momentul intonării imnului României este o consecință a faptul că autoritățile statului, în special Ministerul de Interne și Jandarmeria Română nu respectă legislația în vigoare.

Imnul național se intonează „pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România”

Prin faptul că s-a intonat imnul național la finala Cupei României la fotbal s-a încălcat legislația în vigoare în 18 ani.

Conform articolului 19, litera e.) din Legea nr.75 din 16 iulie 1994- privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, imnul naţional al României se intonează „pe stadioane şi alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale internaţionale în care este reprezentată România”.

Ca atare, imnul național nu putea fi interpretat la Finala Cupei României la fotbal, dar cu toate acestea s-a mai intonat și în anii trecuți. Scurt și clar. Fără nicio altă interpretare. E o legea în vigoare care nu s-a respectat la fotbal și alte competiții sportive naționale cum ar fi baschet, volei sau rugby.

Și atunci se pune întrebarea, de ce Ministerul de Interne, dar mai ales Jandarmeria Română, nu a sancționat organizatorul acestei finale, adică Federația Română de Fotbal, dar și alte federații sportive naționale care au procedat similar ca cei de la fotbal? De ce? Simplu. Nu vor să se certe cu cei de fotbal și lumea sportului că nu dă bine la imagine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...