Cum arată o școală din România în secolul XXI. Improvizație de chiuvetă pentru elevii dintr-o școală din Vrancea (FOTO)

Elevii dintr-o școală din Vrancea nu „beneficiază” de o chiuvetă normală la care să se spele pe mâini, în schimb li s-a pus la dispoziție o improvizație alcătuită dintr-un butoi cu robinet si un lighean pus pe un scaun.

Prefectura Vrancea a făcut publică pe contul de Facebook al instituţiei o fotografie într-o clasă a unei şcoli din judeţ, unde echipele de control au găsit o improvizaţie care ar trebui să fie o chiuvetă în care copiii să se spele pe mâini.

Descoperirea inedită a fost făcută de echipele de control, într-o şcoală din comuna Tătăranu.

Primarul Bănel Bărbieru spune că improvizaţia aparţine unui învăţător, este una veche şi a fost păstrată pentru ca elevii să ude buretele.

”Şcoala respectivă e modernizată, are grup sanitar cu tot ce-i trebuie. Improvizaţia aparţine unui învăţător, căruia conducerea şcolii i-ar fi zis să termine cu prostia de acolo, dar s-a încăpăţânat şi l-a păstrat acolo, vezi Doamne, să ude buretel”, a explicat primarul comunei Bănel Bărbieru, conform news.ro

După ce imaginea a devenit publică, primarul a declarat că învăţătorului i s-a spus clar să desfiinţeze lavoarul improvizat.

Pe de altă parte, jumătate din şcolile din Vrancea vor funcţiona şi în acest an fără autorizaţii sanitare, fiind vorba în principal despre unităţi din mediul rural,unde  copiii vor merge la toaletă în fundul curţii şi se vor spăla pe mâini cu apă adusă de acasă, în sticle de plastic, pentru că şcolile nu au apă curentă ori canalizare.

Alte  73 de şcoli din Vrancea vor funcţiona fără autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit unui raport prezentat joi de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...