Împrumut cu substrat: Părerea lui Putin despre intențiile Belarusului

Președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia a convenit un împrumut de 1,5 miliarde de dolari cu Belarus. Anunțul a fost făcut la finalul discuţiilor cu omologul lui de la Minsk, Alexandr Lukaşenko, purtate în staţiunea Soci, de la Marea Neagră.

Conform presei ruse,  autorităţile belaruse au nevoie de aceşti bani pentru a menţine stabilă moneda naţională. Mai ales după ce populația a început să cumpere masiv valută străină şi să-şi retragă banii din bănci.

Fără interferenţe străine

Aceasta a fost prima întâlnire dintre cei doi, după alegerile prezidenţiale din Belarus din 9 august, iar la finalul discuțiilor, Putin a mai spus că poporul din Belarus ar trebui să rezolve criza fără interferenţe străine, după cum notează  Reuters. Agenția de știri mai evidențiază că preşedintele Lukaşenko se află în staţiunea Soci, pentru a-i cere ajutorul lui Vladimir Putin. Președintele rus a mai declarat că intenția lui Aleksandr Lukaşenko de a realiza reforma constituţională este logică şi oportună.

Președintele Belarusului se confruntă cu o opoziție fără precedent: sute de mii de cetățeni îi cer demisia, din cauza suspiciunii că a fraudat alegerile de luna trecută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...