„În aceste vremuri tulburi”: Ministrul Chesnoiu, despre programul de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor

Ministerul Agriculturii lucrează la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară prin care se vor acorda sumele necesare pentru investiţii în energie regenerabilă, a anunţat, vineri, ministrul de resort, Adrian Chesnoiu.

„Avem soluţii şi pe termen mediu şi lung. Lucrăm deja la un program de sprijin pentru independenţa energetică a fermelor şi a companiilor din industria alimentară prin care acordăm din Fondul de Modernizare sumele necesare pentru investiţii în energie regenerabilă”, a scris Chesnoiu pe pagina sa de Facebook.

„Protejăm agricultura şi industria alimentară românească”

El a transmis că prin plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, adoptată vineri de guvern, se oferă predictibilitate fermierilor şi producătorilor din toate sectoarele din agricultură şi industria alimentară, „în aceste vremuri tulburi„, aceştia fiind ajutaţi să menţină producţiile la un nivel ridicat.

„Pentru cel puţin 1 an de zile, preţurile pentru companiile din agricultură şi industrie alimentară vor fi plafonate astfel: energie electrică – preţ maxim: 1 leu/kWh, cu TVA inclus, gaze naturale – preţ maxim: 0,37 lei/kWh, cu TVA inclus (în cazul clienţilor non-casnici al căror consum anual de gaze naturale realizat în anul 2021 la locul de consum este de cel mult 50.000 MWh.). Ne asigurăm, astfel, că protejăm agricultura şi industria alimentară românească pentru a încerca să temperăm creşterea preţurilor de consum”, a mai scris ministrul Agriculturii pe pagina de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...