„În aceste vremuri tulburi”: Universitatea din București sare în apărarea ministrului Sorin Cîmpeanu!

Universitatea din București solicită o analiză serioasă a acuzațiilor de plagiat care i se aduc ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Însă, se arată într-un comunicat al Universității, totul trebuie făcut fără presiuni de orice natură. Ministrul a respins acuzațiile, spunând că ele au rolul de a bloca legile învățământului.

Conducerea Universității București transmite că va condamna întotdeauna orice acțiune care încalcă etica și integritatea academică.

Prin uirmare, instituția solicită o analiză care să fie realizată de îndată de către instituțiile abilitate din cadrul universității implicate și de instituțiile responsabile ale statului.

E necesară, se arată într-un comunicat, o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură. „În aceste vremuri tot mai tulburi, educația are nevoie de valori puternice și de un etos care să ghideze noile generații în formarea lor ca buni cetățeni, profesioniști desăvârșiți și implicați în societate”.

Și-ar fi însușit aproape 100 de pagini dintr-un curs universitar

Potrivit unei investigații a jurnalistei Emilia Șercan, ministrul Educație și-ar fi însușit în 2006 aproape 100 de pagini dintr-un curs universitar.

În replică, ministrul susține că „astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educației – care sunt de interes pentru milioane de copii – nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...