În Afganistan: Barba la serviciu, obligatorie pentru angajaţii guvernamentali

Talibanii din Afganistan le-au ordonat tuturor angajaţilor guvernamentali să poarte barbă şi să respecte un cod vestimentar, în caz contrar riscând să fie daţi afară, au declarat trei surse pentru Reuters.

Angajaţilor li s-a cerut să nu îşi radă barba şi să poarte vestimentaţie locală, formată dintr-o haină lungă şi largă, pantaloni şi o pălărie sau un turban. Li s-a spus de asemenea să se asigure că îşi spun rugăciunile la orele potrivite, au declarat două dintre surse.
Angajaţii au fost informaţi că de acum înainte nu vor mai putea să intre în birouri şi riscă să fie concediaţi dacă nu respectă codurile vestimentare, au precizat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Moralităţii Publice nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta.

Parc cu porția

Duminică, talibanii au mai ordonat ca şi parcurile să fie segregate în funcţie de sex. Astfel, femeile au voie să intre trei zile pe săptămână, iar bărbaţii, patru zile, inclusiv weekend-ul, ceea ce înseamnă că nici măcar cuplurile sau familiile nu se pot plimba împreună.

Administraţia talibană a fost criticată în ţară şi în Occident pentru că le impune tuturor afganilor o interpretare dură a legii islamice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...