În Austria nu se vor mai construi autostrăzi! Motivul i-ar putea fi „de folos” României ca să justifice lipsa lor

În lupta cu încălzirea globală, Austria ia o decizie radicală, considerată chiar „istorică” de către autorități. Austriecii nu vor mai construi autostrăzi pentru a proteja mediul, potrivit AFP.

Austria va renunţa la mai multe proiecte de infrastructură pentru a combate încălzirea globală. Decizia a fost anunţată de Leonore Gewessler, ministrul Transporturilor din Austria, care are atribuţii şi în protecţia mediului. „Mai multe şosele înseamnă mai multe maşini şi mai mult trafic. Nu vreau să transmit un viitor betonat generaţiilor viitoare”, a declarat aceasta. Mai în glumă, mai în serios, motivul i-ar putea fi „de folos” României ca să justifice lipsa lor – un subiect perpetuat de ani de zile, după cum bine se știe. Ca o scurtă „pauză” de la recentul subiect al autostrăzilor austriece, în 2020 s-au dat în folosinţă 54 km de autostradă în țara noastră, iar reţeaua de autostrăzi a României a ajuns la 920  km. În 2019, s-au dat în folosinţă 43 de km de autostradă în România, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Prima dată când un guvern austriac îşi impune să renunţe la proiecte de infrastructură

Dar să ne întoarcem la autostrăzile austriecilor. Decizia, deja controversată, luată de Leonore Gewessler, care este membră a Partidului Ecologist, a fost puternic contestată de celelalte trei mari partide din țară. Este pentru prima dată când un guvern austriac îşi impune să renunţe la proiecte de infrastructură şi de dezvoltare a reţelei de drumuri, motiv pentru care ministrul Transporturilor a numit decizia drept una „istorică”

”Austria și-a luat angajamentul în faţa Uniunii Europene de a reduce amprenta emisiilor de carbon până în 2040. „Îmi asum responsabilitatea”, a declarat Leonore Gewessler, care a promis că va găsi şi dezvolta soluţii alternative pentru a nu afecta mobilitatea cetăţenilor şi a mărfurilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...