În Brazilia, mai multe maimuțe au fost otrăvite. OMS: actuala epidemie n-are legătură cu maimuțele

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) subliniază că epidemia de variola maimuței nu are nicio legătură cu aceste animale și regretă că ele sunt atacate în Brazilia, transmite AFP.

„Lumea trebuie să ştie că transmiterea la care asistăm în prezent se produce între oameni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, într-o conferinţă de presă la Geneva.

G1, site de știri brazilian, a transmis că mai multe maimuțe dintr-o rezervaţie naturală din Rio do Preto, în statul Sao Paulo, au fost otrăvite și rănite.  Altele au fost lovite cu pietre, vânate sau otrăvite în diferite oraşe braziliene, potrivit G1, care citează asociaţia pentru lupta împotriva traficului ilegal de animale sălbatice Renctas.

Termenul de „variola maimuţei” a apărut în 1958, atunci când virusul a fost descoperit la maimuţe într-un laborator din Danemarca. Dar s-a demonstrat că virusul este prezent la diferite specii de animale, în special la rozătoare. Primul caz uman a fost depistat în 1970 în Republica Democrată Congo.

Potrivit OMS, Brazilia a raportat peste 1.700 de cazuri de variola maimuței și un deces.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...