Valeriu Gheorghiță: În București avem o rată de acoperire vaccinală de circa 45%. La polul opus se află Suceava

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că în municipiul București, rata de acoperire vaccinală în populația eligibilă de peste 16 ani este de circa 45%, mult peste media națională. La polul opus se află județul Suceava cu 15,7% acoperire vaccinală.

Am reevaluat rata de acoperire vaccinală din populația rezidentă, la niveleul fiecărui județ și ne-am uitat și la rata de acoperire vaccinală din populația eligibilă. Datele sunt ușor diferite față de cele care au fost transmise în săptămâna precedentă. Ne raportăm la populația eligibilă de peste 16 ani.

În municipiul București, avem o rată de acoperire vaccinală în populația eligibilă de peste 16 ani, de circa 45%, ceea ce considerăm că este o rată foarte bună de acoperire vaccinală, mult peste media națională și probabil că în București, rata de imunitate de grup, cumulată între vaccinare și trecerea prin boală este cu mult peste 50%, ceea ce explică situația epidemiologică favorabilă.

În Cluj, rata de acoperire vaccinală din populația eligibilăeste de 41,43 %, în Sibiu 35,15%, Brașov 33,13%, Timiș 31,66% și Constanța 31,75%. De asemena, Alba 30,77%.

Ultimele județe cu cea mai mică rată de acoperire, sunt Covasna cu 18,1%, Bacău 17,3%, Giurgiu, 16,6%, Botoșani, 16,6% și Suceava 15,7%”, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit B1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...