În București: Când și cum vă puteți duce la Târgul de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

Târgul de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, la care sunt invitaţi să ia parte 50 de meşteri, anticari şi artiști, se va desfăşura, de vineri până duminică, între orele 10.00-18.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din București.

Potrivit unui comunicat al muzeului, la târg pot fi găsite obiecte din ceramică, ţesături, icoane, podoabe, obiecte din lemn, dar şi “de-ale gurii”, precum miere, prăjituri, turtă dulce, plante de leac, ţuică, sucuri naturale, fructe şi legume. Vizitatorii sunt invitaţi, de asemenea, să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume ori revista „Martor”.

Preţul biletului de intrare la târg este de 8 lei (adulţi), 4 lei (pensionari) și 2 lei (elevi şi studenţi). Tichetele pot fi achiziţionate şi online. Accesul la eveniment se face pe baza certificatului sanitar, organizatorii invitând la respectarea normelor de distanţare.

Când și cum vă puteți duce la Târgul de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din București

Luna noiembrie are în centru sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavriil. În folclorul religios românesc, dintre cei doi arhangheli, mai venerat este Mihail, despre care se spune că poartă cheile raiului, este un înfocat luptător împotriva diavolului şi veghează la capul bolnavilor, dacă acestora le este hărăzit să mai trăiască, fiind şi un stăpânitor al văzduhului, alături de prorocul Ilie.

În sâmbăta dinaintea zilei Sfinţilor Mihail şi Gavriil se fac praznice pentru pomenirea morţilor, iar finii merg la naşi cu colaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...