România, din ce în ce mai aproape de valul 4. În cât timp se va ajunge la sufocarea sistemului de terapie intensivă

Medicii avertizează că în niciunul din valurile anterioare nu au fost solicitări atât de mari în privința paturilor la terapie intensivă pe cât este în prezent.

Aceștia estimează că vârful pandemiei va fi în octombrie, când presiunea pe această secție va fi maximă.

Mai mult decât atât, spitalele se confruntă cu deficit de personal în această zonă.

„Panta de creștere a valului 4 este foarte abruptă. E cea mai abruptă din toate valurile. Ritmul de creștere de la o săptămâna la alta a fost foarte abrupt, iar necesitatea de a înființa locuri noi este mult mai agresivă comparativ cu valurile anterioare. A crescut foarte repede necesarul de paturi și se întâmplă la nivel global. Aici e bătălia mare. Capacitatea de a înființa rapid locuri noi”, a explicat șeful clinicii de terapie intensivă de la unul dintre cele mai mari spitale din București, potrivit Ziare.com.

Sunt mult mai tineri și asta este șocant, se prezintă foarte târziu și cred că din cauza asta au și evoluții extrem de urâte, cu rată de deces foarte mare. Sunt niște concluzii preliminare. Lucrurile se întâmplă mult mai devreme față de statistica oficială care ne-a fost prezentată și care a fost făcută profesionist. Nu există nicio regulă de restricție socială. Nu se respectă nimic iar cei vaccinați fac o formă mai ușoară de boală. Dar transmit boala, au simptome, nu e că nu fac nimic.

În ritmul acesta, în maxim 30 de zile ajungem la sufocarea sistemului de terapie intensivă. Data de 15 octombrie va fi o dată urâtă”, conchide medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole