În ce cantități putem lua alcool și țigări în avion. Reguli pentru Uniunea Europeană, Marea Britanie, SUA sau Canada

Mulți dintre cei care călătoresc, fie că merg în vacanță sau în vizită la prieteni, se întreabă ce cantități de alcool și țigări sunt permise în avion. România fiind membră UE, beneficiază de reglementările stabilite la nivelul Uniunii, dar atunci când este vorba de călătorii în țări terțe, limitele se schimbă.

Alcool și țigări în Uniunea Europeană

Potrivit legislației europene cantitatea de mărfuri pe care o poate cumpăra un simplu cetățean UE la călătoria dintr-o țară a UE în alta nu este limitată, atâta timp cât cumpărăturile sunt făcute pentru uz personal.

Autoritățile vamale pot verifica dacă produsele sunt achiziționate pentru uz personal. În acest sens se verifică dacă dețineți o întreprindere comercială sau dacă lucrați pentru o astfel de întreprindere, cum sunt împachetate și transportate produsele, cu ce cantitate de produse călătoriți etc.

În ceea ce privește alcoolul și țigările din bagaj, pe lângă legislația UE, fiecare țară membră poate stabili o cantitate maximă pe care o persoană o poate avea asupra sa.

Această cantitate nu poate fi însă mai mică de 800 de țigarete (40 de pachete/4 cartușe de țigări), 400 de țigări de foi (trabucuri cu o greutate maximă de 3 grame fiecare), 200 de trabucuri, 1 kg de tutun, 10 litri de băuturi spirtoase, 20 de litri de vin cu adaos de alcool, sub 22 % vol, 90 de litri de vin, 60 de litri de vin spumos, 110 litri de bere.

Alcool și țigări în Marea Britanie

Începând cu 1 ianuarie 2021 Marea Britanie a ieșit din UE, motiv pentru care de acum atunci când călătorim acolo, se vor aplica regulile din țările terțe.

La întoarcerea în România din Regatul Unit se pot aduce băuturi alcoolice: 4 litri de vin, 16 litri de bere, 1 litru de băuturi spirtoase cu un conținut de alcool de peste 22 % vol. sau 1 litru de alcool nedenaturat (alcool etilic) cu un conținut de alcool de 80 % vol. ori 2 litri de vin cu adaos de alcool sau vin spumant.

De asemenea, se pot aduce 200 de țigarete (10 pachete/1 cartuș) sau 100 de țigări de foi, 50 de trabucuri sau 250g de tutun.

În cazul intrării în Marea Britanie se pot duce 18 litri de vin, 42 de litri de bere, 4 litri de băuturi spirtoase sau alte băuturi alcoolice de peste 22% alcool sau 9 litri de vin cu alcool adăugat (de exemplu port, sherry), vin spumant și băuturi alcoolice până la 22% alcool

În privința tutunului, se pot duce 200 țigări, 100 de țigarete, 50 trabucuri sau 250 g tutun.

Alcool și țigări în Statele Unite

Dacă mergeți în Statele Unite, trebuie să știți că aveți voie să dețineți alcool și țigări doar dacă aveți peste 21 de ani.

O persoană care călătorește în SUA nu pot aduce mai mult de un litru de băuturi alcoolice (bere, vin sau băuturi alcoolice).

În ceea ce privește tutunul, aveți voie să duceți 100 de trabucuri sau 200 de țigări.

Alcool și țigări la călătoria în Canada

Când mergeți în Canada, trebuie să știți că puteți lua 200 de țigări, 50 de trabucuri, 200 de grame de tutun prelucrat și 200 de batoane de tutun.

Dacă includeți mai multe țigări, bastoane de tutun sau tutun fabricat în bagajul personal, puteți cere o scutire parțială și va trebui să plătiți o taxă specială pentru aceste produse, cu excepția cazului în care sunt marcate „DUTY PAID CANADA DROIT ACQUITTÉ”.

Dacă aveți în bagaj mai mult decât scutirea personală, va trebui să plătiți periodic evaluări ale excedentului. Aceste evaluări periodice pot include taxe și impozite, precum și taxe provinciale sau teritoriale.

Potrivit legislației canadiene băuturile alcoolice sunt produse care depășesc 0,5% alcool în volum.

Vi se permite să luați în bagaj fără a plăti taxe 2 sticle de vin de 750 de ml, o sticlă mare de spirtoase, și 24 de sticle de bere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...