În ce condiții ar putea SUA lovi în importurile de smartphone-uri şi piese de avioane

Oficialii americani iau în considerare măsuri dure de control al exporturilor pentru a perturba economia Rusiei în cazul în care preşedintele Vladimir Putin ar decide invadarea Ucrainei, după cum a declarat un oficial al administraţiei Biden pentru Reuters.

Măsurile, care urmează să fie discutate, în cadrul unei reuniuni a unor înalţilor oficiali, s-ar adăuga sancţiunilor economice pe care le are în vedere administraţia Biden în cazul în care Rusia ar invada Ucraina, după ce a masat zeci de mii de militari de-a lungul graniţei. Preşedintele american Joe Biden a ameninţat cu acţiuni devastatoare împotriva Rusiei, în încercarea de a-l avertiza pe preşedintele Putin în legătură cu orice posibilă incursiune militară.

Liderul de la Kremlin a negat însă că Rusia plănuieşte o invazie. Măsurile care vor fi discutate la reuniunea de la Casa Albă includ măsuri ‘extraordinare’ de control al exporturilor care ar putea sufoca o gamă largă de tehnologii industriale şi de consum către Rusia, a spus oficialul, care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Un impact major asupra consumatorilor ruşi

Măsurile aflate în discuţie ar putea afecta capacitatea Rusiei de a importa smartphone-uri şi componente cheie din industria auto şi de aeronave, precum şi materiale din multe alte sectoare. Ele ar putea avea un impact major asupra consumatorilor ruşi, a operaţiunilor industriale şi a ocupării forţei de muncă, a spus oficialul. Oficialul a mai spus că potenţialele măsuri ar fi fără precedent pentru Rusia. „Ei vor recurge la instrumente folosite de administraţia fostului preşedinte Donald Trump, preluate de administraţia Biden, pentru a împiedica compania chineză de telecomunicaţii Huawei să acceseze semiconductori avansaţi. Semiconductorii care intră în componenţa telefoanelor Huawei includ piese care au fost proiectate în Statele Unite, a spus oficialul. Acest lucru poate afecta chipsurile din întreaga lume, pe baza contribuţiei cheie a SUA la acestea”, a spus oficialul.

Oficialii americani intenţionează să se consulte îndeaproape cu parteneri cheie din Europa şi Asia, care ar putea fi implicaţi în aceste măsuri, şi să încurajeze eforturi coordonate, acolo unde este cazul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole