În ce condiții companiile aeriene nu mai sunt obligate să ofere despăgubiri pasagerilor

Pasagerii zborurilor care au fost deviate și au aterizat pe un alt aeroport decât era programat inițial nu vor mai fi despăgubiți de către companiile aeriene. Decizia aparține Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Totul a pornit de la un pasager al companiei Austrian Airlines, care s-a adresat instanţei după ce zborul său pe ruta Viena-Berlin a fost deviat.

Iniţial, avionul trebuia să aterizeze la Berlin pe aeroportul Tegel, dar din cauza condiţiilor meteo a ajuns, cu o întârziere de o oră, pe aeroportul Berlin Schonefeld, situat în alt land.

Cine suportă costul transferului

Pasagerul a cerut compensaţii de 250 de euro. Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că, dacă aeroportul spre care a fost deviat zborul deserveşte acelaşi oraş sau aceeaşi regiune, pasagerul nu are dreptul la compensaţii.

Pe de altă parte, instanţa a hotărât că transportatorul aerian trebuie să suporte din proprie iniţiativă costul transferului spre aeroportul de destinaţie prevăzut iniţial. Dacă acest lucru nu se întâmplă, pasagerul poate cere rambursarea sumelor pe care le-a plătit, potrivit Europa FM. .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...