În ce condiții se poate obține un împrumut de studii de la statul britanic

Statul britanic va relua, în anumite condiții, împrumuturile pentru tinerii interesați de studii în Marea Britanie, pentru a-și finanța studiile de licență. Programul de împumuturi pentru studii a fost oprit odată cu BREXIT, însă guvernul britanic a anunțat recent că acesta se va reactiva doar în anumite condiții și pentru câteva domenii de studiu.

„Împrumutul pentru taxa de școlarizare poate ajunge până la 9.250 de lire pe an, pe toată durata studiilor, însă este valabil doar în cazul programelor care încep din luna iulie.  În acest moment există universități care au deschis acest model de studii, în care primul an durează din iulie până în iunie, anul următor. Din anul doi cursurile se desfășoară în sistem normal. Cei interesați de studii în Marea Britanie și care doresc să aplice pentru acest program de împrumut trebuie se grăbească pentru că sunt o serie de formalități care trebuie îndeplinite, inclusiv cele legate de obținerea vizei”, declară Ana Maria Papp, Business Development Manager IntegralEdu.

Programele de studiu care pot fi finanțate prin împrumutul de la guvernul britanic sunt:

  • științe biomedicale,
  • business management,
  • computer science,
  • digital marketing,
  • relații internaționale,
  • inginerie mecanică,
  • psihologie.

„Sistemul britanic de învățământ încearcă să se adapteze la noul context socio-politic, pentru a veni în întâmpinarea tinerilor europeni care încă sunt interesați de studii în UK, indiferent de nivelul acestora. Astfel, o serie de universități au anunțat încă din martie că vor acorda automat burse tinerilor din Europa, care pot acoperi până la 40% din taxă. Chiar și la nivelul liceelor există acum mai multe oportunități de burse, care pot ajunge și la 50% din taxă”,încheie Ana Maria Papp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...