În ce condiții urmează să fie oprit curentul electric în Myanmar

O companie energetică din Myanmar, sprijinită de stat, și-a avertizat vineri clienții că aprovizionarea cu energie electrică ar putea fi întreruptă dacă vor continua să refuze să își plătească facturile ca parte a unui boicot față de junta militară.

Potrivit The Times of India, Myanmar trece printr-o criză politică după lovitura de stat din februarie, care a dus la înlăturarea guvernului liderului civil Aung San Suu Kyi. A urmat o reprimare brutală și o grevă în masă a mai multor funcționari publici, care a afectat întreaga economie a țării. „În scopul beneficiilor oamenilor, vi se solicită să colaborați și să ajutați economia țării prin plata regulată a taxelor lunare”, a transmis Yangon Electricity Supply Corporation pe pagina sa de Facebook.

Compania a mai adăugat că, fără bani de la clienții săi, producția și furnizarea de energie electrică ar fi afectate. „Nu-mi pasă dacă întrerupeți curentul sau nu, pentru că am cumpărat suficiente lumânări”, a comentat un utilizator la postarea companiei de pe platforma socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...